Acasă Sanatate SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

3. Laptele

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor! 3Laptele este unul din alimentele cele mai reusite ale naturii. Cea mai mare parte a laptelui nostru provine de la un animal sacru, vaca. Totusi, in sistemul industrial actual, vacile sunt tinute captive in interiorul unor fabrici, pentru toata viata lor, le dam o hrana necorespunzatoare cum ar fi soia, deseuri de la produsele de panificatie si laturile de la procesul de productie cu etanol, alimente pe care vacile nu ar trebui sa le manance.

Mediul inchis si alimentatia necorespunzatoare fac vacile sa se imbolnaveasca, astfel ca, animalele ajung sa aiba nevoie de antibiotice si alte medicamente. De asemenea, vacile primesc hormoni pentru stimularea productiei de lapte. Aceste vaci produc cantitati mari de lapte apos cu doar jumatate din cantitatea de grasimi necesara, in comparatie cu laptele produs de vacile care mananca iarba. Apoi, acest lapte este livrat la fabricile de procesare.

In interiorul acestor fabrici, laptele este refacut in totalitate. Centrifugile separa laptele in grasimi, proteine si alte elemente solide si lichide. Odata repartizate, acestea sunt recombinate la niveluri specifice stabilite pentru obtinerea laptelui integral, cu un continut redus de grasimi si fara grasimi. Cantitatea care ramane in plus, va merge catre productia de unt, smantana, branza si alte produse lactate.

Industria lactatelor promoveaza laptele cu putine grasimi si pe cel degresat deoarece poate obtine mai multi bani din utilizarea grasimilor de unt la productia de inghetata.

Laptele este pasteurizat la 161oF timp de 15 secunde prin trecerea sa prin “farfurii” de otel inoxidabil superincalzite. Daca temperatura depaseste 230oF (peste punctul de fierbere), laptele este considerat ultrapasteurizat. Acest lapte ultrapasteurizat va avea un gust distinct la gatit, dar este steriil si are o durata de viata lunga si stabila la raft. De asemenea, laptele este omogenizat prin intermediul unui tratament de presiune care desface globulele de grasimi, astfel incat laptele sa nu se separe. Odata procesat, laptele va rezista timp de doua saptamani, si nu doar cateva zile, asa cum este normal.

Procesarea face laptele sa fie dificil de digerat si transforma proteinele, facandu-le alergene. Animalele hranite cu lapte pasteurizat dezvolta in mod exclusiv deficiente nutritive si devin sterile dupa doar cateva generatii.