Acasă Sanatate Alimente care previn accidentele vasculare

Alimente care previn accidentele vasculare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Expertii sustin ca principala cauza a accidentelor vasculare cerebrale sunt vasele fragile ale creierului. Uzura lor naturala este favorizata de produsele bogate in colesterol, sare, grasimi trans si alti compusi nocivi. Potrivit medicilor, este posibila imbunatirea starii vaselor de sange si reducerea riscului de accident vascular cerebral. Urmatoarele produse pot ajuta in acest sens:

Nuci – Normalizeaza echilibrul de sare al plasmei, contin vitamina K si alte vitamine.

Fructe uscate (caise, curmale, prune uscate) – sunt bogate in vitamina A, utila pentru epiteliul peretilor vaselor de sange, iar prunele si curmalele contin vitamina P.

Lamai – Ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rau” din sange, curatand vasele.

Sfecla rosie – scade nivelul colesterolului „rau” si purifica sangele.

Mierea ajuta la restabilirea compozitiei biochimice a sangelui, elimina toxinele din plasma, scade nivelul de colesterol „rau”.

Ceaiul verde – are efect benefic asupra tonusului vaselor cerebrale, imbunatatind fluxul sanguin.

Ciocolata neagra – contine flavanol, care imbunatateste circulatia sangelui in creier.