Acasă Politic Ministrul Florin Roman autodenunt de plagiat. A trimis la Libertatea tot ce...

Ministrul Florin Roman autodenunt de plagiat. A trimis la Libertatea tot ce a copiat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Florin Roman de la PNL. Acest personaj se ocupa de cercetare si va avea o pensie speciala din partea Statului Roman. Florin Roman a fost prin ca si-a plagiat lucrarea de disertatie la master, sustinuta la Facultatea de Psihologie a Universitatii Titu Maiorescu, in 2012, scrie, joi, Libertatea.

Publicatia scrie ca a primit de la ministru 10 pagini din lucrare, care sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnica Timisoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu. Contactat de ziarul citat, ministrul a spus: “daca asta e iar o alta mare problema…” si a cerut “ingaduinta” pentru ca are de lucru la PNRR.
Potrivit Libertatea, in cele 10 pagini de lucrare masterandul Florin Roman, acum ministru, a preluat identic textul, figurile, chiar si erorile de redactare din lucrarea profesorului din Timisoara.

Ziarul precizeaza ca a solicitat Universitatii Titu Maiorescu intreaga lucrare a lui Florin Roman, dar institutia a raspuns ca “deocamdata nu a fost gasita in arhiva”.

Ministrul este citat spunand: “In momentul in care faci o lucrare de disertatie ti se da o bibliografie. Daca ti se da bibliografia, ce faci?”

Tema lucrarii este, conform sursei citate, “Contributii cu privire la optimizarea sistemelor integrate de comunicare”.

Ziarul scrie ca demnitarul i-a trimis cele 10 pagini dupa cum el insusi promisese, dupa ce a constatat ca nu gaseste lucrarea despre “Teoria sistemelor Informationale”, pe care o mentionase in CV. El a trimis paginile pentru a arata ca s-a ocupat serios de domeniul “teoriei sistemelor”. Potrivit publicatiei, pasaje din lucrarea de master, cautate pe Google, duc la o lucrare a profesorului Dumitrescu de la Universitatea Politehnica din Timisoara.