Acasă Politic Cine e liberalul de la care se asteapta salvarea PNL Bucuresti?

Cine e liberalul de la care se asteapta salvarea PNL Bucuresti?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Evenimentele recente prin care presedintele PNL Bucuresti, Ciprian Ciucu si-a dat demisia, aduc in prim plan din nou necesitate unui leadership profesionist la conducerea PNL Bucuresti odata cu apropierea alegerilor locale.

Potrivit liberalilor bucuresteni cea mai mare cota de incredere o are europarlamentarul Dan Motreanu, care detine functia de prim-vicepresedinte al PNL si este pregatit atat cu increderea politica dar si cu un bagaj serios de cunostinte pentru a repune pe picioare organizatia Bucuresti a PNL.

Acesta este absolvent al programului postuniversitar de „Dezvoltare a Abilitatilor Antreprenoriale” organizat de Universitatea Neuchatel (Elvetia) si de Fundatia Romano-Elvetiana), expert in pregatire privind derularea fondurilor europene organizate de Comisia Europeana, absolvent al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a obtinut diploma de „Manager in Administratia Publica”.

Liberalii nu-si regasesc de ani de zile liderul de care ar avea nevoie pentru a incropi o echipa cu care sa atace alegerile locale, dupa ce in trecut conducerea a fost asigurata de Ciprian Ciucu, Violeta Alexandru sau Cristian Busoi, de fiecare data fara rezultate notabile.

Liberalii se asteapta ca in fruntea PNL Bucuresti sa apara o figura de anvergura care are capacitatea sa ridice partidul nu doar in ochii electoratului liberal din Capitala, dar si ca o rampa pentru o candidatura mai importanta intr-o functie in stat.

Dan Motreanu s-a si pozitionat deja in interiorul coalitiei PNL cu PSD, fiind o voce hotarata care a solicitat ca la rotativa privind conducerea guvernului sa fie redistribuite ministerele: „Nu am votat acest protocol cu PSD, sunt singurul membru din conducerea PNL care la acea data nu a votat acel protocol. Aseara mi-am exprimat un punct de vedere foarte clar si anume ca acest protocol se respecta in totalitate asa cum este sau se renegociaza de la zero. Acesta a fost punctul meu de vedere pe care l-am exprimat aseara, la intalnirea presedintilor (n.red. – liderilor de filiale PNL, care a avut loc la Vila Lac)” a spus Dan Motreanu.