Acasă Cultura Cinemagia Detaliile surprinzatoare din spatele Squid Game (Jocul Calamarului)! De ce a fost...

Detaliile surprinzatoare din spatele Squid Game (Jocul Calamarului)! De ce a fost refuzat de toate studiourile din 2009 incoace?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lansat in septembrie 2021, Squid Game (Jocul Calamarului), a ajuns numarul 1 in peste 90 de tari. Scris inca din 2009, serialul Squid Game (Jocul Calamarului) a fost refuzat de toate studiourile de film. O posibila explicatie ar fi ca e prea violent. Dar de cand a fost asta o problema?

Cu toate ca imprumuta teme si stereotipuri din alte serii de succes, serialul sud-coreean a captat atentia lumii intregi. Squid Game promite sa bata toate recordurile de audienta pe platforma de streaming. Serialul sud-coreean este deja pe primul loc in preferintele abonatilor in peste 90 de tari, iar CEO-ul retelei spune ca are toate sansele sa ajunga „cel mai bune serial al nostru”.

Squid Game este o poveste care impleteste presiunea datoriei si amenintarea mortii, elemente care ii determina pe eroi sa accepte o provocare scandaloasa: joci si ai sansa sa castigi o suma impresionanta de bani, dar poti oricand muri incercand.

Succesul seriei poate fi explicat din prisma faptului ca este extrem de actual si vobeste, chiar daca in termeni radicali, de inechitatile sociale care ii imping uneori pe oameni spre gesturi disperate.

O alta explicatie a exploziei de interes la nivel mondial este aceea ca spectatorii rezoneaza cu eroii, niste cobai manevrati de o corporatie care actioneaza in umbra cu scopul de a se distra.

Sa nu uitam contextul in care serialul a fost lansat – pandemia de Covid-19 – care i-a facut, si inca ii face, pe multi oameni sa se simta „subiecti” intr-un experiment global marsav.

Telefonul buclucas

Netflix a fost fortat sa scoata scene din Squid Game, dupa ce o persoana a raportat faptul ca primeste telefoane non-stop, din cauza numarului de telefon afisat pe cartile de vizita din serial.
Ei bine, se pare ca nu s-au asigurat atunci cand au folosit un numar de telefon pe cartile de vizita, iar acesta este cat se poate de adevarat.

O persoana a declarat ca este sunata non-stop, iar Netflix este obligat acum sa scoata acele scene. Squid Game este un serial de supravietuire sud-coreean care se concentreaza pe un concurs in care 456 de jucatori, care au nevoie de sume uriase de bani, joaca un set de jocuri pentru copii cu consecinte mortale.