Acasă Utile UTIL: Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia – PLF

UTIL: Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia – PLF

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romanii care aleg sa isi petreaca vacanta in Grecia trebuie sa completeze un formular pentru intrarea in tara, PLF (Passenger Locator Form), cu cel putin 24 de ore inainte de calatorie, dar nu cu mai mult de sapte zile, arată ziare.com.

Sunt situatii in care turistii trebuie sa astepte ore in sir fie pentru ca nu au completat documentul, fie pentru ca au facut-o in mod gresit, astfel ca Ziare.com va propune un tutorial pentru completarea documentului.

Crearea unui cont

Primul pas este sa va creati un cont pe site-ul Guvernului Greciei care gazduieste formularul. Puteti accesa platforma aici.

Asigurati-va ca introduceti o adresa de e-mail la care aveti acces deoarece veti primi un mail cu un link pe care trebuie sa il accesati pentru validarea contului.

Dupa ce faceti acest lucru si va logati in cont, va va aparea urmatoarea fereastra:

Cele trei casute se asigura ca ati citit protocolul si ca veti completa corect si onest formularul doar pentru membrii familiei dumneavoastra, astfel ca trebuie sa le bifati pe toate trei.

Dupa ce treceti si prin aceasta etapa, va aparea urmatoarea cerinta:

Sunteti intrebat cum planuiti sa ajungeti in Grecia: pe cale terestra, aeriana sau maritima. In cazul in care mergeti cu masina, trenul sau autobuzul, trebuie sa bifati prima varianta, „ground”.

In urmatoarea etapa sunteti intrebati cu ce mijloc de transport calatoriti mai exact, adica autobuz, tren sau masina.

Daca bifati „car”, adica masina, vi se deschide urmatoarea fereastra:

Vi se cere sa completati numarul masinii de pe placuta de inmatriculare, data la care veti intra in Grecia si punctul vamal prin care o veti face.

Etapa urmatoare prevede date referitoare la sanatate:

Trebuie sa precizati daca aveti schema de vaccinare completa, daca ati facut un test COVID-19 cu rezultat negativ cu maxim 72 de ore inainte de intrarea in Grecia in cazul testului PCR si cu maxim 48 de ore inainte in cazul celui rapid, sau daca ati trecut prin boala in ultimele noua luni.

Daca bifati prima varianta, care prevede vaccinarea, vi se deschide urmatoarea fereastra:

Citeste continuarea pe ziare.com