Acasă Sanatate Reguli de alimentatie pentru longevitate si o viata sanatoasa

Reguli de alimentatie pentru longevitate si o viata sanatoasa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Viata cotidiana plina de provocari de ordin mental si fizic necesita o alimentatie sanatoasa. Nutritionistii sustin ca doar printr-o alimentatie sanatoasa putem amana anumite probleme de sanatate.

Pentru a trai mult, trebuie sa ne hranim corespunzator, sa avem o dieta bogata in fructe si legume, recomanda medicii. Acestea vor ajuta la imbunatatirea starii intestinelor, la intarirea sistemului imunitar si la imbunatatirea starii de spirit.

Potrivit nutritionistului Helen Bond, alimentatia sanatoasa este una dintre cele mai bune modalitati de a lupta impotriva bolilor si de a prelungi viata. Regula de aur este adaugarea a 30 de alimente vegetale diferite in dieta in fiecare saptamana. De asemenea, este importanta reducerea consumului de sare, monitorizarea aportului de grasimi saturate si un consum moderat de alcool.

Expertii recomanda dieta mediteraneana – sanatoasa, plina de proteine ​​de buna calitate, grasimi sanatoase, vitamine, minerale si fibre. Cercetarile stiintifice indica faptul ca persoanele care urmeaza aceasta dieta au mai putine sanse sa se confrunte cu probleme de sanatate mai tarziu. Boli precum diabetul de tip 2, colesterolul crescut, hipertensiunea arteriala, obezitatea pot fi evitate cu o alimentatie adecvata.