Acasă Sanatate Cum a distrus industria fast food copiii Americii: Jumatate din copiii mici...

Cum a distrus industria fast food copiii Americii: Jumatate din copiii mici nu mananca nicio leguma pe zi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unul din doi copii mici americani mici nu mananca zilnic nici macar o leguma, asa cum este recomandat pentru sanatate, potrivit unui studiu al autoritatilor sanitare publicat joi, 16 februarie. Proportia este doar putin mai buna la fructe: un copil mic din trei (32%) nu consuma niciun fruct pe zi.

Aceste estimari provin dintr-un chestionar transmis, in perioada iunie 2021 – ianuarie 2022, parintilor a aproximativ 18.300 de copii cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani. Datele au fost oferite de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), cea mai importanta agentie federala de sanatate a natiunii. Acest studiu mai arata ca 57% dintre copii au baut o bautura cu adaos de zaharuri cel putin o data in saptamana premergatoare chestionarului.

Copiii mici au nevoie de nutrienti specifici pentru dezvoltarea lor, care pot fi furnizati de fructe si legume, a subliniat CDC. Si zaharurile adaugate sunt asociate cu un risc crescut de obezitate, carii, diabet si boli cardiovasculare. De asemenea, studiul a relevat diferente semnificative intre state: in Vermont, doar 30% dintre copiii cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani nu mancasera cel putin o leguma pe zi in saptamana precedenta, fata de aproape 65% in Louisiana.

Procentul copiilor care nu consumau o leguma si un fruct pe zi a fost, de asemenea, mai mare in randul copiilor de culoare decat al copiilor albi si in randul copiilor care traiesc in case mai sarace, cu putina hrana disponibila. In general, copiii de 1 an aveau mai multe sanse decat copiii putin mai mari sa consume o leguma si un fruct pe zi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos