Via Transilvanica a fost finalizata iar evenimentul de inaugurare a traseului a fost gazduit in orasul Unirii, Alba Iulia, dupa ce ultimele borne au fost amplasate la Ciugud, in Alba.
Via Transilvanica a ajuns la final dupa o perioada de 4 ani si jumatate, ani ce se numara in kilometri, judete, regiuni, borne si pasi, scrie Mediafax. Fratii Useriu, impreuna cu echipa Tasuleasa Social, au lucrat la amenajarile acestui traseu, ce infrateste Putna de Drobeta-Turnu Severin, urmand ca sambata sa lanseze oficial traseul in intregime. Odata cu aceasta lansare, Via Transilvanica va deveni oficial primul traseu de lunga distanta din Romania, care traverseaza tara in diagonala, din nord-est, pana in sud-vest la Dunare. Astfel Romania se va alatura tarilor care au trasee celebre care genereaza milioane de turisti anual.
Pana in prezent, Via Transilvanica a adunat turisti de ordinul miilor, atat romani cat si straini, inca din faza de constructie a traseului.
“Romania si Transilvania beneficiaza de o diversitate incredibila, care cumva a stat ascunsa. Fiecare comunitate are de oferit o experienta absolut memorabila, atat pentru ospitalieri, pentru ca drumetii vin cu povestile de pe toata Via Transilvanica cand ajung intr-o comunitate noua, dar si pentru drumeti deoarece aceste comunitati de care niciodata nu au auzit, dintr-odata isi arata atat de multe fete care trebuie doar descoperite”, spune Alin Useriu, creatorul Via Transilvanica.