Acasă World Nicio tara nu a mai facut asa ceva. Cu sau fara vaccin...

Nicio tara nu a mai facut asa ceva. Cu sau fara vaccin carantina generala in Austria

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ai nu ai vaccin, de joi seara regiunile austriece Salzburg si Oberösterreich introduc carantina generala, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, pe fondul criticilor intense fata de abordarea Guvernului Alexander Schallenberg, care a impus restrictii doar pentru nevaccinati. Deciziile privind carantina generala vor intra in vigoare incepand de luni in regiunile austriece Salzburg si Oberösterreich, conform site-ului Salzburg24.at.

„Nu vedem nicio alternativa la impunerea carantinei generale incepand de luni. Sunt afectate toate activitatile. Nu a fost o decizie usoara, dar nu avem alta optiune, tinand cont de cresterea dramatica a numarului de infectii si de numarul mare de pacienti din spitale”, a declarat guvernatorul regiunii Salzburg, Wilfried Haslauer.

Austria interzice persoaneor nevaccinate sa mai iasa din casa! Urmeaza Romania?

„Atunci cand a fost aprobata vaccinarea anticoronavirus anul trecut, nu ne asteptam sa mai ajungem intr-o astfel de situatie. Dar, dat fiind ca avem 40% dintre locuitori nevaccinati, este improbabil sa putem aduce pandemia sub control fara masuri dure si sa evitam aglomerarea spitatelor. Carantina generala este doar pe termen scurt, dar este necesara. Pe termen lung, putem depasi pandemia doar prin rate mari de vaccinare”, a subliniat guvernatorul regiunii Salzburg, scrie mediafax.ro.

Incepand de luni, locuitorii celor doua regiuni austriece vor putea iesi din case doar pentru asigurarea nevoilor esentiale, pentru a merge la serviciu si pentru plimbari scurte in apropierea locuintelor. Scolile si gradinitele vor fi inchise. Autoritatile spera ca restrictiile vor putea fi relaxate inaintea Craciunului.

Raed Arafat, atac la Dana Budeanu: Valul 4 poate fi prevenit dacă ne vaccinăm. Să lăsăm sfaturile „divelor” care apar pe la televiziuni

Hans Peter Doskozil, guvernatorul regiunii austriece Burgenland, a semnalat ca ar putea lua o decizie similara, cerand Guvernului federal sa impuna carantina in toate regiunile. „Abordarea oarba a Guvernului federal trebuie sa se incheie. Oamenii au nevoie de incredere, de planuri clare si de perspective pentru revenirea la normalitate”, a declarat Doskozil, citat de publicatia Kronen Zeitung.

„Cetatenii Austriei sunt uniti. De aceea, avem o rata mare de vaccinare in Austria. Dar nu este nicio regiune precum o insula, suntem toti Austria”, a subliniat el.