Acasă Stirile zilei Avertismentul presedintelui Zelenski care provoaca fiori: „Ucraina are 15 reactoare nucleare. Daca...

Avertismentul presedintelui Zelenski care provoaca fiori: „Ucraina are 15 reactoare nucleare. Daca este o explozie, se termina tot. Sfarsitul Europei”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri Moscova ca recurge la „teroarea nucleara” si ca doreste sa repete dezastrul de la Cernobil. Presedintele a reactionat dupa bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, noteaza Agerpres.

„Avertizam pe toata lumea ca nicio alta tara, cu exceptia Rusiei, nu a tras vreodata asupra centralelor nucleare. Este prima data in istoria noastra, prima data in istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleara”, a sustinut Volodimir Zelenski, intr-o inregistrare video difuzata de presedintia ucraineana.

Ucraina are 15 reactoare nucleare. Daca este o explozie, se termina tot. Sfarsitul Europei. Este evacuarea Europei.

Volodimir Zelenski:

„Numai o actiune europeana imediata poate opri trupele ruse. Trebuie sa impiedicam Europa sa moara in urma unui dezastru nuclear”, a adaugat presedintele ucrainean.

„Sute de mii de oameni au suferit consecinte (dupa Cernobil), zeci de mii au fost evacuati. Rusia vrea sa repete asta si deja repeta asta”, a mai spus Zelenski.

Potrivit Kievului, un bombardament al armatei ruse a lovit la primele ore ale zilei de vineri centrala nucleara de la Zaporijie, care are sase reactoare si este cea mai mare din Europa.

Atacul a provocat un incendiu care a afectat o cladire pentru cursuri de formare si un laborator, dar siguranta nucleara este deocamdata asigurata, au spus autoritatile ucrainene. Nivelurile de radioactivitate raman nemodificate, a anuntat Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA), citand autoritatea de reglementare nucleara ucraineana.