Acasă World Proteste in Olanda: Ciocniri violente la Haga dupa inasprirea restrictiilor COVID

Proteste in Olanda: Ciocniri violente la Haga dupa inasprirea restrictiilor COVID

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Violente de nedescris sambata seara, la Haga, unde au izbucnit ciocniri la o demonstratie impotriva restrictiilor impuse in urma unui nou val al pandemiei de COVID-19. Violentele vin la o zi dupa protestele de la Rotterdam, unde au fost arestate 51 de persoane iar alte doua au fost ranite, transmite AFP preluat de agerpres.

Intr-un cartier popular al orasului in care se afla sediul executivului, cateva sute de oameni au aruncat cu pietre si obiecte in politisti si au au incendiat biciclete. A avut loc cel putin o arestare. Guvernul intentioneaza acum sa interzica accesul in anumite locuri pentru persoanele nevaccinate, inclusiv in baruri si restaurante.

Manifestatia de la Amsterdam, desi anulata de organizatorii United We Stand dupa haosul petrecut vineri la Rotterdam, s-a desfasurat fara probleme, potrivit presei.

De asemenea, la Breda, o mie de persoane au marsaluit pasnic purtand pancarte pe care scria „Nu lockdown-ului”.

„Oamenii vor sa traiasca (…) de aceea suntem aici”, a declarat pentru AFP Joost Eras, unul din organizatori. Dar „nu suntem revolutionari. Aici suntem linistiti”, a spus el, distantandu-se de haosul izbucnit cu o zi inainte la Rotterdam.

https://www.youtube.com/watch?v=hWB87Xy51TA