Acasă Stirile zilei Social Monstruoasa coalitie PSD-PNL: Pensiile si alocatiile cresc cu 10%… dar scumpirile sunt...

Monstruoasa coalitie PSD-PNL: Pensiile si alocatiile cresc cu 10%… dar scumpirile sunt de 25%!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liberalii si social-democratii au cazut de acord in privinta unor majorari de venituri, care sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2022. Din pacate cresterile nu acopera nici jumatate din scumpiri in cele mai multe cazuri. Astfel, cele trei partide s-au inteles sa creasca alocatiile copiilor mai mici de 2 ani la 600 de lei, iar cei care sunt mai mari de 2 ani sa primeasca 243 de lei.

In ceea ce priveste pensiile, aici avem mai multe majorari in planul de guvernare PSD-PNL-UDMR. Pensia minima ar urma sa creasca de la 800 de lei, cat este acum, la 1000 de lei. De asemenea, toti pensionarii ar urma sa primeasca in plus 10 % tot de anul viitor, iar cei care o pensie sub 1600 de lei ar urma sa primeasca la inceputul anului, o singura data pe an, 1200 de lei pentru plata utilitatilor.

Rares Bogdan anunta ca pensiile speciale vor fi anulate: „Avem alte solutii dupa decizia CCR. Romanii nu mai pot fi mintiti”

Potrivit INS scumpirile din energie sunt cele mai mari, cu cresteri de 24,65% pentru electricitate, 20,55% pentru gaze si 16,77% pentru combustibili fata de septembrie 2020.

Majorari semnificative au mai inregistrat paine, cu 5,52%, cartofii cu 12%, uleiul comestibil cu 23,84%.

O scadere nesmnificativa a inrregistrat-o energia termica, aceasta fiind singura reducere de pret din septembrie.

Banca Nationala a Romaniei a majorat la 5,6% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, conform unei prezentari realizate in august de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Cresc pensiile, cresc si preturile… Cat va fi pensia minima?

Senatorul Nicolae Ciuca, propus premier de PNL, a declarat ca la capitolul social al programului de guvernare au fost convenite majorari de venituri. “Au fost stabilite urmatoarele elemente: va creste pensia minima de la 800 la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu 10%. Pentru cei care au un cuantum intre 1.000 de lei si 1.600 de lei se va da o indemnizatie de 1.200 de lei la inceputul anului viitor doar pentru anul viitor. Cei care au pensie mai mare de 4.000 de lei nu vor mai fi scutiti de plata CASS. De asemenea, se va acorda cea de a 13-a indemnizatie pentru persoanele cu handicap. Pentru copiii intre o zi si doi ani se va asigura plata a 600 de lei lunar, iar alocatia va creste la 243 de lei. De asemenea, salariul minim va creste la 2.550 de lei. Am convenit impreuna cu celelalte partide ca acesta sa poata fi acordat pe 24 de luni”, a spus Ciuca, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a aratat ca impactul acestor masuri va fi de aproximativ 13,6 miliarde de lei.