Acasă Stirile zilei Social Cresc pensiile, cresc si preturile… Cat va fi pensia minima?

Cresc pensiile, cresc si preturile… Cat va fi pensia minima?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul Muncii anunta ca odata cu nou an pensiile vor creste la fel ca salariile. Exceptie vor face persoanele cu pensii speciale care vor trebui sa renunte la una dintre pensii.

„Pensiile cresc in 2018, cum au crescut si anul acesta. Pentru acest an, avem in plan si adoptarea legii pensiilor care a suferit o amanare anul acesta…Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele. Cei care sunt in aceasta situatie vor trebuie sa opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare. Punctul de pensie va creste la 1.100 de lei si este prognozat ca pana in 2020, punctul de pensie sa ajunga la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care il avem la sistemul de pensii si asta ne va ajuta”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Vasilescu intr-o interventie TV.

O parte din bugetari vor avea insa salariile scazute in acest an, potrivit ministrului.

„Am spus ca la o mica parte din bugetari vor scadea salariile. Sunt, in general, cei cu functii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru ca sindicatele au negociat bine. Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar ca nu putea sa continue asa. Abia in 2022, sistemul va fi complet echilibrat si toti vor avea salarii egale pentru munca egala. Trecerea contributiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scadea, daca angajatorul vrea sa le scada. Nu au nicio legatura cu transferul contributiilor dintr-o parte in alta”, a declarat Olguta Vasilescu.

Pensia minima creste la 640 lei. Ordonanta adoptata de Guvern prevede si cresterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar si a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, incepand cu 1 iulie 2018.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentONU avertizeaza! Planeta trece printr-o perioada de „alerta rosie”
Articolul următorO aparitie misterioasa pe cerul Capitalei!