Acasă Stirile zilei Justitia Nimic nu dispare… totul se transforma! Sectia speciala se desfiinteaza pentru a...

Nimic nu dispare… totul se transforma! Sectia speciala se desfiinteaza pentru a face loc altei sectii…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul desemnat sa formeze noul Guvern, Nicolae Ciuca, sustine ca Sectia Speciala o sa fie desfiintata, iar in locul ei oficialii o sa gandeasca o noua institutie. Sectia Speciala pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie o sa fie desfiintata pana la 31 martie 2022.

„Vorbim de o structura care sa poate sa respecte directiva CJUE si MCV. Nu a fost un compromis, ci in consens. A fost o decizie luata cu toate partidele politice”, a declarat Nicolae Ciuca. Nu este inca foarte clar cum si ce o sa faca noua instututie din Justitie.

„Am spus ca prin lege se va desfiinta SIIJ-ul si atributiile si competentele trebuie date la o structura, mai mult nu am discutat”, a confirmat ulterior si Kelemen Hunor, la finalul negocierilor privind formarea unei coalitii guvernamentale. El a spus insa ca preluarea dosarelor de la SIIJ de catre o noua structura nu presupune neaparat infiintarea unei noi entitati.

„Nu. Desfiintare. Dar acest lucru inseamna ca trebuie sa se ocupe cineva si de aceste dosare si de cazurile care vor fi in viitor, daca vor fi. Trebuie sa le duci undeva. Nu inseamna ca reinfiintezi un alt SIIJ. Vom vedea, vom gasi. (…) Asta va decide premierul impreuna cu ministrul de justitie”, a declarat liderul UDMR.

Kelemen a mentionat ca nu s-a intrat, in cadrul discutiilor, in detalii cu privire la acest subiect, dar ca s-a tinut cont de angajamentele Romaniei privind domeniul justitiei.