Acasă Sanatate Un renumit infectionist avertizeaza asupra efectelor COVID asupra organelor de reproducere

Un renumit infectionist avertizeaza asupra efectelor COVID asupra organelor de reproducere

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Renumitul infectionist rus, Andrei Pozdniakov a vorbit despre impactul bolii COVID-19 asupra sistemului reproductiv, in cazul bolnavilor de COVID-19.

Noul coronavirus afecteaza functiile de reproducere atat la femei, cat si la barbati, dar efectul direct al virusului SARS-CoV-2 asupra sistemului de reproducere este studiat, in momentul de fata, a declarat medicul de boli infectioase din Rusia, Andrei Pozdniakov. Infectionistul Pozdniakov a precizat ca un impact al bolii COVID-19 asupra sistemului reproductiv poate exista la unele persoane. ‘SARS-CoV-2 afecteaza sistemul de reproducere atat la femei, cat si la barbati.

Toate mecanismele acestei influente nu au fost, deocamdata, clarificate, deoarece a trecut prea putin timp pentru strangerea de date”, a adaugat Pozdniakov, citat de Agentia de presa RIA NOVOSTI. El a mentionat ca nu au fost sesizate simptome specifice de afectare a fertilitatii in procesul de imbolnavire cu COVID-19, indiferent de gravitatea bolii. Ministrul rus al sanatatii, Mihail Murasko, a precizat ca in tratamentul COVID-19 sunt folosite medicamente care pot provoca leziuni toxice hepatice.