Acasă Sanatate SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

6. Experimentele pe sobolani

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor! 6Lucrari de cercetare nepublicate indica faptul ca procesul de extruziune transforma proteinele din boabele cerealelor in neurotoxine. Stitt descrie un experiment, realizat in 1942 de catre o companie de cereale, dar inchis in dulapul cu documente secrete al firmei, in cadrul caruia patru grupuri de sobolani au primit un regim alimentar special.

Un grup a fost hranit cu cereale integrale de grau, apa si vitamine si minerale sintetice. Un al doilea grup a primit grau expandat (o cereala obtinuta in urma procesului de extruziune), apa si aceeasi solutie nutritiva. Un al treilea grup a primit apa si zahar alb, iar un al patrulea grup nu a primit nimic altceva in afara de apa si substante nutritive sintetice.

Sobolanii care au primit grau integral au trait timp de peste un an de zile cu acest regim alimentar, cei care nu au primit nimic altceva decat apa si vitamine, au trait aproximativ doua luni, iar animalele cu un regim pe baza de apa si zahar alb au trait aproximativ o luna. Studiul a aratat faptul ca sobolanii care au primit apa, vitamine si grau expandat au murit in mai putin de doua saptamani, chiar mai repede decat cei care nu au primit deloc mancare.

Aceste rezultate sugereaza faptul ca exista ceva extrem de toxic in graul expandat. Proteinele sunt foarte asemanatoare cu anumite toxine din structura moleculara, iar presiunea din cadrul procesului de expandare poate produce modificari chimice care transforma o boaba nutritiva intr-o substanta otravitoare.

Un alt experiment nepublicat a fost realizat in 1960. Cercetatorii de la Universitatea Michigan din Ann Arbor au primit opt sobolani de laborator. Acestia au fost impartiti in trei grupuri: un grup a fost hranit cu fulgi de porumb si apa, un al doilea grup a primit cutia de carton in care au venit fulgii de porumb si apa, iar grupul de control a primit mancare de sobolani si apa.

Sobolanii din grupul de control au ramas sanatosi pe tot parcursul experimentului, cei care au mancat cutia de carton au devenit letargici si au murit de malnutritie, iar animalele care au mancat fulgii de porumb si au avut si apa au murit inaintea celor care au mancat cartonul!

Mai mult, inainte de moarte, sobolanii care au fost hraniti cu fulgi de porumb au dezvoltat un comportament aberant, au facut crize, s-au muscat intre ei si in final au intrat in convulsie. Autopsia a descoperit existenta unei disfunctii a pancreasului, ficatului si rinichilor si o degenerare a nervilor maduvei spinarii, toate acestea fiind semne ale socului de insulina.

Concluzia inspaimantatoare a acestui studiu a fost aceea ca au existat mai multe “substante hranitoare” in cutia de carton decat in fulgii de porumb. Acest experiment a fost realizat ca o gluma, insa rezultatele nu au fost deloc amuzante.

Deoarece cerealele vandute in cutii sunt imbunatatite cu substante nutritive sintetice, agentiile de reglementare spun ca acestea sunt sanatoase, la fel ca si boabele din care sunt facute. Multe dintre aceste cereale contin cel putin 50% dintre calorii sub forma de zahar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos