Acasă Sanatate SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

5. Procesul de extruziune

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor! 5Atunci cand punem cerealele intr-un dispozitiv de extruziune, acesta modifica structura proteinelor.

Zeina, care cuprinde majoritatea proteinelor din porumb, este localizata in organisme proteice. Literatura stiintifica contine un studiu realizat asupra boabelor extrudate, care analizeaza schimbarile ce se produc in compozitia, forma si eliberarea de alfa-zeine incapsulate din proteine, ca si rezultat al procesului de extruziune.

Oamenii de stiinta au descoperit ca in timpul procesului de extruziune, organismele proteice sunt complet perturbate, iar alfa-zeinele dispersate. Rezultatele sugereaza faptul ca zeinele din fulgii de porumb nu sunt limitate doar la organisme proteice rigide, dar pot interactiona atat unele cu celelalte, cat si cu alte componente ale sistemului, formand astfel noi compusi care sunt straini pentru corpul uman.

Procesul de extruziune disperseaza proteinele, care devin toxice. Atunci cand proteinele sunt perturbate in acest mod, acestea pot afecta in mod advers sistemul nervos, asa cum este indicat de experimentul fulgilor de porumb.