Acasă Sanatate SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

2. Sucul de portocale

SECRETELE MIZERABILE din INDUSTRIA DE PROCESARE si PRELUCRARE a alimentelor! 2Acum sa ne indreptam atentia si inspre sucul de portocale, o parte importanta din “micul dejun” sanatos, alaturi de cereale si lapte cu grasimi putine. Un articol dezvaluie faptul ca “o noua fabrica de procesare a sucului de portocale este complet automatizata si poate procesa pana la 1800 de tone de portocale pe zi, pentru a produce sucul concentrat, uleiul extras din coaja si hrana pentru animale”.

Noua metoda de productie a sucului presupune introducerea in masinarie a intregii portocale. Culturile conventionale de portocale sunt pulverizate puternic cu pesticide numite inhibitori colinesteraza, care sunt extrem de toxice pentru sistemul nervos. Atunci cand portocalele sunt introduse in masinariile fabricii pentru a fi stoarse, toate pesticidele ajung in sucul obtinut in urma acestui proces. Apoi, se adauga acizi pentru a stoarce si ultima picatura de suc din aceste portocale.

Asadar, sucul de portocale poate fi o bautura extrem de toxica. Acest lucru poate fi un motiv pentru care consumul de suc de fructe este asociat cu o rata mare de cazuri de dementa.

In cadrul unui studiu, autorii analizei au descoperit ca in sucul de portocale existau compusi care puteau provoca aparitia cancerului. Intr-o alta analiza stiintifica, procesele de filtrare cu gel si cromatografie lichida de inalta performanta au fost utilizate pentru a obtine fractii mutagene din sucul de portocale incalzit.

Prin urmare, daca doresti la micul-dejun un pahar cu suc de portocale, evita sucul comercial procesat. In schimb, stoarce cateva portocale si un grapefruit: proceseaza sucul singur! Amesteca sucul proaspat cu apa minerala si un varf de sare si obtii o bautura revigoranta.