Acasă Stirile zilei Ce a lasat anul 2017 pentru omenire? Cele mai mari descoperiri!

Ce a lasat anul 2017 pentru omenire? Cele mai mari descoperiri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Masina chinezeasca de teleportat?

Savantii din China au teleportat proprietatile fotonilor de la sol in spatiu pentru prima data, utilizand oglinzi si lasere. A reprezentat un mare succes pentru fizica cuantica, care ar schimba modul in care miscam energia si informatia in lume.

Noi animale care au o forma cel putin bizara

Animalele cu forma falica au fost observate in bazinele maloase din Filipine. Partea moale a corpului este continuta intr-un exoschelet si organismele supravietuiesc datorita unei relatii de simbioza cu bacteria care le ajuta sa transforme hidrogenul sulfurat din noroi, potrivit Gizmodo.

Au fost gasite in chihlimbar pene de dinozaur si pasari intregi
Descoperirile au fost facute in minele de chihlimbar din Myanmar. Acestea contin pene de la cozile dinozaurilor, si un pui de pasare intreg. De asemenea, chihlimbarul a mai prins si picaturi de sange de maimuta – descoperirea a fost facuta in Republica Dominicana. Din pacate, chihlimbarul nu poate pastra ADN-ul (ceea ce ar fi fost extrem de interesant).

Un asteroid interstelar a trecut pe langa Pamant

Oumuamua, asa cum a fost numit corpul, este primul obiect cosmic care provine din afara Sistemului Solar si este mult mia rapid decat orice alta roca ce orbiteaza Soarele. Mai mult decat atat, vizitatorul interstelar pare sa fie facut din acelasi material precum cometele, dar forma nu seamana cu nimic observat pana acum, fiind aplatizat sau oricum, sub forma unui pix. Alti savanti au luat in calcul si posibilitatea ca obiectul sa fie o nava spatiala extraterestra.

Un miel crescut intr-un pantec artificial

Savantii au putut incuba miei nascuti extrem de prematur in pungi umplute cu fluid, tinandu-le sub observatie timp de patru saptamani. Mai mult decat atat, s-a dezvoltat normal. Alte echipe de savanti au realizat ceva similar in urma cu cativa ani, dar in studiul din 2017, pungile s-au bazat pe un sistem prin care erau alimentate de propria inima a mielului. Miza demersului este de a salva bebelusii nascuti extrem de prematur, dar nu este inca pregatita pentru oameni.

 

sursa: RADOR