Acasă Stirile zilei Ce a lasat anul 2017 pentru omenire? Cele mai mari descoperiri!

Ce a lasat anul 2017 pentru omenire? Cele mai mari descoperiri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anul 2017 a fost unul bun pentru stiinta: SpaceX a inceput sa foloseasca rachete reutilizabile, pacientii isi pot folosi propriile celule pentru a trata cancerul, iar savantii au gasit al optulea continent al planetei noastre. Descopera.ro a adunat mai multe dintre descoperirile interesante facute pe parcursul anului 2017, despre care puteti afla in cele ce urmeaza.

Pacientii ataca tumorile cu propriile celule

Tratamentul, numit CAR T-cel, trateaza cancerul intr-un nou mod prin inlaturarea celulelor pacientului, restructurarea acestora si apoi inserarea inapoi in organism. In august s-a aprobat Novartis’ Kymriah, un tratament care foloseste sistemul imunitar pentru a ataca leucemia limfoblastica acuta. In octombrie, a fost aprobat alt tip de tratament CAR-T numit Yescarta pentru a trata leucemia la adulti.

Bebelusii de la terapie intensiva au propria masina de scanat

Un nou sistem RMN a fost creat pentru copiii nascuti prematur care sunt tratati in maternitati.
Bebelusii se afla intr-un tub, astfel incat doctorii pot aduna informatii cu privire la conditia lor.

Savantii au aflat cum se formeaza aurul si platina in Univers

Oamenii de stiinta au vazut ca o cantitate imensa de aur se poate forma cand doua stele extrem de dense se lovesc una de cealalta. Cu ajutorul telescoapelor, savantii au observat acest proces aflat la 130 de milioane ani lumina de Pamant.
De asemenea, studiul publicat in octombrie afirma ca este prima data cand s-a observat coliziunea a doua stele neutronice.
Coliziunea a dus la distorsionarea spatiului-timp si trimiterea unei unde de lumina de-a lungul Universului. Fapt ce a dus la dezactivarea senzorilor din spatiu si de pe Pamant in data de 17 august. De asemenea, specialistii au reusit sa auda zgomotul acestei coliziuni prin intermediul antenelor proiectate pentru studierea ondulatiilor Einsteinene din materia cosmica cunoscute cu denumirea de unde gravitationale.
Prima detectare a coliziunii dintre doua stele neutronice, care a provocat o uriasa explozie ce a calatorit in timp si spatiu, este considerata cea mai importanta descoperire stiintifica a anului 2017, a anuntat prestigioasa revista Science.