Acasă Stirile zilei Ce a lasat anul 2017 pentru omenire? Cele mai mari descoperiri!

Ce a lasat anul 2017 pentru omenire? Cele mai mari descoperiri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Specia noastra a existat pentru mai multa vreme decat s-a crezut

Ideea de baza era ca Homo Sapiens privine din Africa si a aparut in urma cu 200.000 de ani. Savantii au descoperit insa cinci noi indivizi H. sapiens care nu se potrivesc cu imaginea de mai sus. Cercetatorii au descoperit ca H. sapiens se gasea in nord-vestul Africii cu 100.000 de ani mai devreme.
Alt grup de cercetatori sustine ca oamenii au parasit Africa in urma cu 270.000 de ani, deci chiar inainte de varsta lor de 200.000 de ani care se considera initial.
Anul acesta a fost important pentru sublinierea ideii ca istoria umana nu este batuta in cuie.

O echipa internationala de savanti a gasit un continent in Pacificul de Sud

Zeelandia a devenit al optulea continent si se afla pe fundul oceanului intre Noua Zeelanda si Noua Caledonie. Nu a fost intotdeauna un taram scufundat – cercetatorii au gasit fosile care sugereaza ca au existat altfel de specii de plante si animale care locuiau acolo, de aceea este un continent printre cele sapte deja cunoscute, scrie Business Insider.

Cercetatorii au creat „cel mai apropiat lucru” de o noua forma de viata

Organismele au doua tipuri de perechi de aminoacizi: A-T si G-C. Acest „alfabet” de patru litere scrie ADN-ul nostru si formeaza baza pentru toata informatia genetica a vietatilor.
Anul acesta, savantii au creat inca o pereche, denumita X-Y. In noiembrie, acestia au demonstrat ca partile celulare sintetice pot functiona alaturi de bazele naturale ale ADN-ului in E. coli.
Floyd Romesburg, cercetatorul de la The Scripps Research Institute din California care a condus studiul, a precizat ca noua inventie poate imbunatati felul in care tratam bolile.

A fost descoperita o noua camera in Marea Piramida din Giza

Cu ajutorul unei tehnici revolutionare, arheologii au gasit o camera lunga de cateva zeci de metri. Tehnica speciala depinde de particule numite muoni, care sunt formate atunci cand radiatiile cosmice ale supernovelor si ale gaurilor negre ajung la Pamant si interactioneaza cu moleculele de aer.
Astfel, cercetatorii sustin ca sunt 99,9999% siguri ca exista un spatiu mare, dar nu poate fi vorba neaparat de un mormant. Vezi aici mai multe detalii despre noua incapere din Marea Piramida din Giza, descoperita recent.