Acasă Sanatate OTRAVA cu eticheta de SALATA DE ICRE! Tu stiai ce mananci?

OTRAVA cu eticheta de SALATA DE ICRE! Tu stiai ce mananci?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

E 1414 – Fosfatul de diamidon acetilat

Este amidon modificat chimic.
Fosfatii de amidon sunt stabili impotriva caldurii si acizilor.
Poate contine amidon modificat genetic, dar nu este etichetat in acest sens.

E 1450 – amidon octenil succinat de sodiu

Este folosit ca emulsificator. Se obtine prin reactia amidonului cu acid succinic si octanol.
Este continut in majoritatea spumelor.

E 466 – Sodiu carboximetil celuloza

Este folosit ca agent de ingrosare, stabilizator, emulsificator.
Se obtine din celuloza, principalul polizaharid din toate structurile plantelor.
Poate produce diaree si cancer.

Dextroza

Este un monozaharid, la fel ca si glucoza si fructoza.
Nivelul ridicat de zaharuri din organism afecteaza sistemul imunitar, dezhidrateaza celulele si priveaza corpul de electroliti deosebit de importanti, precum potasiul, magneziul, calciul si sodiul, conducand la moartea celulara si producerea de spasme musculare.
Scade nivelurile de crom, cupru,zinc si alte minerale din organism, care ajuta celula sa fie sensibilia la insulina, conducand la rezistenta membranei celulare in fata insulinei.
Induce divizarea si dezvoltarea celulelor canceroase .
Creaza enzime glicolitice avansate, care vatameaza tesuturile.
Scade nivelul de antioxidanti din organism.
Inhiba hormonul uman de crestere si ridica nivelul de cortizol.
Conduce la obezitate si multe alte afectiuni.

Acidul lactic

Face parte din aditivii alimentari ”buni”, controland aciditatea din bauturile carbonatate, echilibrand aciditatea din branza si pastreaza maslinele proaspete.

Colorant natural – carmin

Acesta este un praf natural care se obtine prin zdrobirea carapacei gandacului femela Dactylopius coccus Costa, originar din America de Sud. Aceste insecte sunt crescute mai ales in Peru si Insulele Canare, pe plantatii cu o anume specie de cactus. Sunt uscate la soare,apoi zdrobite si puse in alcool, pentru obtinerea acidului carminic. Este cunoscut ca fiind un agent alergen, insecta provocand alergii puternice la unele persoane, dar in rest nu sunt cunoscute alte riscuri pentru sanatate.

Intre 13 si 20% icre, 15% apa, 5% ceapa, sare, ulei si restul de 40 % tot felul de alte substante, mai bune sau mai rele. Nu ar fi mai sanatos, oare, sa cumparam niste peste cu icre din piata si sa le preparam noi, cum le facea mama acasa?

Sursa: votp info