Acasă Sanatate OTRAVA cu eticheta de SALATA DE ICRE! Tu stiai ce mananci?

OTRAVA cu eticheta de SALATA DE ICRE! Tu stiai ce mananci?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Salata de icre din comert sau mai bine zis umbra de icre din aceasta salata este compusa din numeroase otravuri care ne ataca direct sanatatea.

Pe langa icre, care pot fi continute intr-o proportie de 13% sau 20%, salata de icre din comert mai poate contine, in functie de retete,  apa carbogazoasa (15%), ceapa (5%), sare, ulei vegetal, precum si acidifiantii E 330 sau acid citric si acid lactic, conservantii E 200 si E 211 sau sorbat de potasiu, dextroza sau concentrat de lamaie, agentii de ingrosare E 412 si E 415 sau E 1414, E 1450 si E 466, guma xantan, arome si colorant natural (carmin).

E 330 sau acidul citric

Nu ar fi nicio problema cu acidul citric natural prezent in alimentatia noastra, problema este ca aditivul artificial E 330, avand in vedere modul de producere a sa, prin folosirea acidului sulfuric, se crede ca ar contine mucegai si sulf/sulfiti, care nu sunt filtrati complet in cadrul procesului de productie.

Dioxidul de sulf si alti sulfiti sunt printre aditivii alimentari care ar produce astm si alergii. Pentru majoritatea oamenilor, sulfitii nu sunt nocivi, dar persoanele alergice la aspirina sau cele care sufera de astm pot avea reactii severe.
Acest acid organic iti poate topi dintii, daca il tii mult in gura, sau daca esti un mare consumator de bauturi racoritoare. Aditivul este folosit in alimente, bauturi racoritoare, bere, producerea vinului si a branzei, prevenind dezvoltarea bacteriilor si dand aroma prajiturilor, biscuitilor, supelor, sosurilor etc.

E 200 (conservant) – acidul sorbic

Acidul sorbic este folosit in multe alimente descrise ca fiind ”naturale”. Desi sorbatii exista in mod natural in anumite fructe, sorbatii de uz comercial sunt produsi in mod sintetic. Este una dintre substantele recomandate a se evita, alaturi de benzoati, sulfiti, nitrati/nitriti si propionati.
Sorbatii au fost asociati cu astmul, diverse eczeme, dermatite de contact, iritatii ale ochilor, iritatii nazale si glosodinie (senzatia de arsura a cavitatii bucale), precum si cu o serie de reactii intolerante precum simptome de iritatii intestinale si probleme de comportament la copii.
Sorbatii sunt prezenti intr-un numar urias de produse alimentare, dar si in produse farmaceutice precum tablete, siropuri, picaturi pentru nas si urechi, solutii pentru lentile de contact, diverse lotiuni si cosmetice. Dermatitele si alte iritatii cauzate de aceste produse sunt foarte bine documentate.

PAGINA-URMATOARE150