Acasă Utile Leacurile parintelui Pahomie! „Dumnezeu a lasat bolile, dar si ceaiuri tamaduitoare”

Leacurile parintelui Pahomie! „Dumnezeu a lasat bolile, dar si ceaiuri tamaduitoare”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Se spune ca n-a luat niciodata medicamente si nu a apelat la tratamentele chimice. Boala nu l-a ocolit mereu, dar a apelat intotdeauna la plante din gradina Domnului.

Chiar daca plantele au devenit adevarate medicamente pentru multi dintre noi, nu trebuie sa uitam ca si acestea au o istorie. Mai intai a aparut ceaiul negru, apoi arborele de ceai a fost cultivat si utilizat si in Rusia la fel de mult ca in China si uite-asa ne-am trezit consumand in acelasi timp doua tipuri de ceaiuri. Atat cel negru, cat si cel verde, contin multe vitamine si saruri minerale, dar si flavone, alaturi e magnifica vitamina C, care poate fi economisita si mobilizata mai eficient impotriva radicalilor liberi. Calugarii taoisti chinezi au afirmat ca ceaiul nu numai ca face mintea mai agera, dar genereaza intelepciune, ridicand spiritul. Cam asta era dintru inceput, apoi au ajuns si calugarii nostri mari consumatori de ceaiuri.”

Ceaiurile cele mai bune calitativ, sunt ceaiurile din plante pe care ti le culegi singur. Nu exista anotimp in care sa nu poti face o fiertura din plante culese de tine insuti, care sunt de departe cele mai sigure si mai eficiente leacuri din lume: „E bine insa sa aveti grija ca plantele sa fie culese din zone curate din punct de vedere ecologic, evitand locurile poluate, de la marginea soselelor, din parcuri, sau de pe langa calea ferata. Cele mai eficiente ceaiuri sunt cele care se obtin din plante proaspat culese. si asta o puteti face singuri, incepand de primavara timpuriu (uneori chiar pe la jumatatea lunii februarie) si pana la sfarsit de noiembrie. Sunt situatii in care puteti face un ceai din planta proaspata chiar si iarna, cu conditia sa stiti locul exact unde se afla planta sub zapada (urzica, rostopasca). in general insa, exista perioade stricte de recoltare si anume: florile se culeg la inceputul perioadei de inflorire; frunzele se aduna inainte si dupa perioada de inflorire a plantei; fructele se recolteaza intotdeauna cand sunt bine coapte, iar radacinile se scot din pamant la inceputul primaverii sau la sfarsitul toamnei. Regula de baza pentru ca plantele medicinale sa fie eficiente in procesul de vindecare a anumitor boli este aceea ca recoltarea acestora sa fie facuta obligatoriu in perioada continutului cel mai mare de substante active si niciodata atunci cand sunt acoperite de roua.”

Despre boli, parintele Pahomie spunea ca de simtit le-a simtit intotdeauna, doar ca nu a vrut sa le ia in seama. A fost intotdeauna constient de faptul ca Dumnezeu a lasat bolile pe pamant ca pedeapsa pentru pacatele savarsite de oameni, dar tot El, in marea Lui bunatate pentru oameni a lasat si leacuri pentru fiecare boala in parte. Omului ii trebuie doar un dram de vointa, pentru a cauta leacul care i se potriveste spre a invinge boala.