Acasă Stirile zilei Justitia Liviu Dragnea explica astazi la DNA cum a fost privatizata Tel Drum...

Liviu Dragnea explica astazi la DNA cum a fost privatizata Tel Drum si cum a ajuns firma sa garanteze afacerile fiului sau!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liviu Dragnea si prietenii sai au de dat explicatii in fata procurorilor DNA cu privire la modul in care a fost privatizata si finantata societatea Tel Drum, iar apoi favorizata prin contracte cu banul public directionat de Dragnea. Ulterior firma a devenit principalul garant al fermei de porci detinuta de fiul lui Dragnea, Valentin Stefan Dragnea.

Primul care a dat explicatii la DNA astazi a fost Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si primul patron al firmei TelDrum.

In 7 iulie 2017, DNA a confirmat ca are in lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei, in legatura cu o parte dintre dezvaluirile RISE Project, in cadrul anchetei fiind solicitate relatii de la autoritati din Brazilia.

„O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. In acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, inceperea urmaririi penale in rem (fata de fapte) sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei. Dupa inceperea urmaririi penale in rem au fost administrate mijloace de proba constand in audieri de martori, ridicari de documente, solicitari de relatii de la autoritatile nationale si de la autoritatile din Brazilia”, preciza DNA. Pe 10 iulie, DNA a anuntat ca procurorii s-au sesizat din oficiu si cu alte aspecte referitoare la investigatia RISE Project, existand indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni asimilate coruptiei.

Pe 6 iulie, RISE Project a publicat un raport atribuit Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), intitulat „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman”, care descrie o „retea infractionala formata din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care liderul PSD, Liviu Dragnea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In nota atribuita DGIPI, Liviu Dragnea este prezentat ca „detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”.

Potrivit RISE Project, firma Tel Drum ar fi fost preluata fraudulos de Liviu Dragnea de la stat, iar timp de peste un deceniu acesta si-a atribuit prin licitatii trucate majoritatea contractelor publice de asfaltare din judetul Teleorman.

sursa: stiripesurse.ro