Acasă Utile Leacurile parintelui Pahomie! „Dumnezeu a lasat bolile, dar si ceaiuri tamaduitoare”

Leacurile parintelui Pahomie! „Dumnezeu a lasat bolile, dar si ceaiuri tamaduitoare”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

”Leacurile acestea, au existat de cand exista plantele pe pamant, ca unii le numesc batranesti, babesti, manastiresti, leacurile sunt leacuri, iar noi trebuie sa le lasam mostenire celor ce vin dupa noi, altfel se pierd si e pacat mare. Dintotdeauna au existat oameni sanatosi si oameni bolnavi, iar leacurile le-au fost de mare ajutor tuturor. Este adevarat, sunt persoane cu o sanatate de fier, dar macar o data in viata au racit, au tusit sau i-a durut un picior. De sute de ani, oamenii au tot experimentat fel de fel de leacuri si s-au tamaduit cu frunze, cu fructe, cu radacini, cu fierturi, alifii, dar inainte de toate cu ceaiuri. La un moment dat fiecare dintre noi lasa aceste leacuri celor care ne urmeaza, desi multe dintre ele sunt mai mult sau mai putin modificate. Important este sa respectam cantitatile, asa cum le-am mostenit, pentru ca sunt situatii in care si plantele pot sa faca rau.
Trebuie sa fiti cu mare grija si sa spuneti asta tuturor adeptilor tamaduirii cu ajutorul plantelor.”

Monahul Filimon, care il ajuta pe parintele Pahomie in ultimul sau an de viata, mi-a spus ca avea mare incredere in siliciul din planta de coada-calului, in sensul ca acesta intinereste si reda mobilitatea articulatiilor:

„Siliciul continut din belsug de planta de coada-calului, este un mineral esential in producerea colagenului, care este direct raspunzator de sanatatea tesuturilor musculare si a mobilitatii articulare. Am citit undeva ca siliciul solubil din organism determina mentinerea tineretii organismului. S-a constatat ca aportul marit de siliciu, obtinut prin administrarea sistematica de coada-calului, alaturi de regimul vegetarian preponderent crudivor, ajuta organismul sa faca fata mult mai usor tuturor afectiunilor. Maceratul obtinut din aceasta planta face ca siliciul sa fie asimilat in organism cel mai usor. Pentru aceasta se iau 200 g planta proaspata de coada calului, care, dupa ce se marunteste, este acoperit cu 200 ml alcool alimentar de 60 de grade. Se lasa totul la macerat timp de 10 zile, dupa care se strecoara si se depoziteaza la intuneric. Tratamentul dureaza trei saptamani, timp in care se administreaza astfel: 50ml macerat, in 50ml apa plata. Acesta poate fi reluat din trei in trei luni, fiind o inepuizabila sursa de tinerete. Studii de medicina experimentala arata ca oasele fracturate se sudeaza de 1,5 pana la 2 ori mai repede atunci cand se administreaza coada-calului, care pe langa siliciu, este foarte bogata si in saruri de calciu si magneziu, ajutand la asimilarea rapida a acestor minerale.“

Nicio planta nu se infuzeaza mai mult de 6 minute

Orice planta poate deveni toxica sau isi poate pierde proprietatile daca nu e folosita cum trebuie. in mod normal, planta nu se fierbe. Pentru un ceai sanatos, cu efecte benefice pentru vindecarea anumitor boli, intotdeauna se toarna apa clocotita peste planta respectiva. Nicio planta, fie frunze, fie radacina, fie flori, nu trebuie lasata la infuzat mai mult de 5-6 minute. Exceptie face doar ceaiul din coji de mere sau gutui.

In cojile de mar exista cantitati mari de cvercitina, o flavonoida cu actiune antioxidanta puternica, care amplifica actiunea vitaminei C si astfel protejeaza organismul. Coaja merelor poate fi consumata ca atare sau sub forma de fiertura. Se fierbe un litru de apa de izvor, pana cand da in clocot, apoi se adauga coaja de la sase mere si se mai fierb impreuna timp de doua minute. Se tine ceaiul acoperit un sfert de ora, dupa care se bea pe parcursul unei zile. Dupa o cura de 60 de zile, se continua cu trei portii de mere padurete pe zi (cate un mar inaintea fiecarei mese principale), timp de 30 de zile.

Sursa: Ampress