Acasă Sanatate Practica japoneza care poate elimina stresul instantaneu si iti intareste sistemul imunitar!

Practica japoneza care poate elimina stresul instantaneu si iti intareste sistemul imunitar!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Originara din Japonia, practicarea “baii de padure” sau shinrin-yoku in Japoneza – nu este ceea ce pare. Da, aceasta implica o excursie in padure, dar nu te vei dezbraca pentru a face baie intr-un lac rece de munte inconjurat de copacii uriasi. In schimb, este vorba de un moment meditativ sau o plimbare petrecuta in tot ceea ce are padurea de oferit: aer curat, liniste si pace si beneficii uriase pentru sistemul imunitar.

Cercetarile au demonstrat impactul pozitiv al naturii si al zonelor verzi asupra sanatatii generale, iar aceasta practica nu este o exceptie. S-a demonstrat stiintific ca aceasta practica spirituala contribuie la stimularea sistemului imunitar, reduce ritmul cardiac, tensiunea arteriala si imbunatateste sentimentul general de bunastare.

Da, practicarea “baii de padure” a fost in viata oamenilor inca de acum cateva mii de ani. Dar, aceasta este atat de populara aceasta vara incat U.S. Asociation of Nature & Forest Therapy a planificata sa certifice 250 de ghizi noi, iar anul 2017 a vazut cea mai mare crestere de ghizi. Cu alte cuvinte, acest exercitiu meditativ nu o sa dispara prea curand din viata noastra.

Ce este “baia de padure”?

Aceasta terapie a fost fondata in baza ideii ca, in calitate de specie, am petrecut primii cativa milioane de ani de existenta in padure. Acum locuim in orase si in suburbii si suntem inconjurati de tot felul de stimuli. Asta a dus la o cantitate enorma de stres asupra mintilor si organismelor noastre, care au consecinte negative asupra sanatatii. Angajandu-ne in aceasta practica, ne intoarcem la radacinile noastre. O sesiune tipica de scaldat in padure include o plimbare in padure si renuntarea la toate gandurile analitice. “Baile de padure fac apel la toate simturile astfel incat practicantul sa fie total prezent in acel moment, in loc sa se concentreze asupra viitorului sau sa-si faca griji cu privire la ceea ce s-ar putea intampla sau sa regrete ceea ce s-a intamplat in trecut.”, spune psihologul Elizabeth Lombardo. “Baile de padure te incurajeaza sa respiri profund aerul proaspat si sa-ti petreci ceva timp departe de viata agitata si sa faci ceva pentru tine. Cum nu ar putea fi eficient?”

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos