Acasă Life Dezvoltare Personala Cum poti fi FERICIT pe loc! SASE moduri de viata ale OAMENILOR...

Cum poti fi FERICIT pe loc! SASE moduri de viata ale OAMENILOR FERICITI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1. Creativitatea (starea de flux)

Am lasat la urma starea de flux, creativitatea continua. Asta pentru ca deja aici vorbim de stari de fericire mai profunde. Daca ai plans vreodata de fericire, atunci stii despre ce vorbesc. Starea de flux este acea stare cand din interiorul tau izvoraste parca o chemare, o nevoie, o intuitie care e mai puternica decat tot ceea ce ai stiut si ai facut pana acum in viata.

Parca totul incepe sa aiba sens, simti o implinire si o multumire continua si fara limite. Iar cand se opreste starea aceasta, o vei cauta cu orice pret.

In starea aceasta un pictor picteaza, un compozitor compune, un scriitor scrie. Este o stare in care creativitatea si inspiratia apar fara niciun efort.

Cand simti ca nu faci nici un efort in actiunile tale, atunci esti in acea stare de flux. Observa-ti atunci sentimentul, emotiile. O sa vezi cat de intensa e fericirea in acele momente.

De fapt, tu atunci esti ca un copil care se joaca si este captivat de propriul joc. Doar ca tu nu te mai joci cu masini si papusi, ci te joci prin munca ta.

Creativitatea aceasta este un secret pe care multa lume nu il cunoaste. Scoala ne-a facut handicapati, ne-a extirpat creativitatea. Creativitatea nu te face un bun muncitor, nu te face un bun soldat.

Creativitatea te face artist, te face inventator, te scoate din norma, te scoate dinnormal. Iar societatea te vrea normal, te vrea in turma.

Oamenii fericiti nu pot sa stea in turma, tot timpul sunt deosebiti, tot timpul sunt excentrici prin ceva. Pentru ca ei fac ce le spune propriul suflet, nu ce le sopteste vecinul si profesorul.

Exercitiu:

– Fa-ti o agenda in care sa iti notezi orice idei “traznite” iti vin in minte. Acele idei care acum par sa fie fara sens, peste un an sau mai devreme o sa le vezi ca incep sa aiba logica. Subconstientul tau creeaza bucati dintr-un sistem, dar daca nu iti notezi ideile, o sa le uiti. Iar cand sistemul e creat complet, o sa ii gasesti si sensul.

Poate o sa fie ceva potrivit pentru profesia ta sau pentru stilul tau de viata, poate o sa fie idei despre cum sa faci bani, despre cum sa ajuti o multime de lume, poate o sa fie idei despre cum sa vindeci o boala a ta sau a altuia, poate o sa fie idei despre cum sa te cunosti mai bine.

Orice idei ai avea, cele mai “fara sens” idei noteaza-le. Acum sunt doar piese de puzzle care par sa nu duca niciunde. Dar cand ai multe asemenea piese de puzzle, totul incepe sa prinda un contur, o sa observi un model, o structura.

– Poti chiar sa accentuezi si sa grabesti procesul acesta. Alege un hobby artistic, poate e muzica, desenul, dansul, orice. Zilnic sau saptamanal aloca un timp pentru hobby-ul tau. Iar dupa aceea o sa observi ca ideile ce iti vin vor fi chiar mai multe si maiputernice.

In acele moment, vei intelege cum sa iti folosesti creativitatea. Recomandarea mea: tine secrete acele idei. Nici macar tu nu le intelegi pana nu prind contur, dar daca le vei spune si altora, o sa rada de tine, pentru ca nu au cum sa inteleaga piesele disparate dintr-un puzzle pe care il vei construi de-abia peste un an sau doi.

Sursa: nlpmania.ro