Acasă Life Dezvoltare Personala Cum poti fi FERICIT pe loc! SASE moduri de viata ale OAMENILOR...

Cum poti fi FERICIT pe loc! SASE moduri de viata ale OAMENILOR FERICITI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista oameni care chiar daca nu au mai multi bani decat altii, sau nu sunt mai sanatosi decat alte persoane, pot sa fie in schimb cei mai fericiti din lume. Dar care este cheia fericirii?

Iti prezentam mai jos o lista cu cateva din programele mentale pe care le poti antrena la tine pentru a-ti creste nivelul de fericire.

6. Admiratia

Oamenii fericiti au schimbat invidia in admiratie. Am observat ca oamenii nefericiti sunt mai tot timpul cu ochii pe altii, se compara cu alti oameni si isi doresc sa ajunga acea persoana la care se uita ei. Problema ca acei oameni se uita cu invidie, si nu cu admiratie. Diferenta dintre invidie si admiratie este ca atunci cand simti invidie, simti si tristetea ca tu nu esti la fel. Iar cand simti admiratie, simti bucuria ca ai sansa sa cunosti un asemenea om de la care poti sa inveti ceva.

Programul mental al admiratiei trebuie zilnic antrenat. Orice om vezi, trebuie sa gasesti ceva sa admiri la el.

Exercitiu pentru tine:

– gaseste azi 3 persoane pe care anterior nu le observai (nu le luai in seama) si gaseste ceva de admirat la acele persoane.

Daca vezi un gunoier pe strada, admira la acela faptul ca e in stare sa faca un lucru pe care tu nu esti in stare sa il faci pentru ca ti-ar fi rusine.

Daca vezi un politist, admira la el faptul ca poate sa stea in picioare atatea ore si sa dirijeze circulatia.

Scopul exercitiului este sa nu iti lasi mintea sa se concentreze pe aspectele negative ale persoanel. O sa vezi ca la inceput mintea o sa zica: ”Ce sa admir la gunoier, probabil ca nu il duce mintea sa faca mai mult de atat”, iar la politist probabil ca se gandeste chiar acum “la ce spaga sa ceara de la cei pe care ii dirijeaza.”  Dincolo de aceste ganduri care nu te ajuta, cauta sa antrenezi capacitatea mintii tale de a te concentra pe admiratie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos