Acasă Life Dezvoltare Personala Nimeni nu te mai intelege… doar prietenii virtuali!? E clar! Esti dependent...

Nimeni nu te mai intelege… doar prietenii virtuali!? E clar! Esti dependent de internet! Vezi simptomele si cum poti scapa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Timpul petrecut on-line poate fi extrem de productiv insa utilizarea internetului in mod compulsiv poate interfera cu viata de zi cu zi, activitatea profesionala, relatiile sociale si de familie, arata o analiza facuta de e-psihologonline.ro.
Cand va simtiti mai confortabil cu prietenii virtuali decat cu cei reali, cand nu va puteti opri din a juca jocuri, cand petreceti ore in sir navigand pe internet desi sunteti constient ca are efecte negative asupra vietii dvs, e cazul sa va puneti un semn de intrebare!
Multi dintre noi folosesc internetul pentru a pastra legatura cu familia sau prieteni indepartati; multi il folosim pentru ca este o necesitate la locul de munca. Insa marea majoritate ajung sa petreaca prea mult timp in fata calculatorului dorind sa gestioneze sentimente neplacute precum stresul, singuratatea, depresia, anxietatea.
Cand aveti o zi proasta și vreti sa scapatii de probleme, internetul poate fi o priza ușor accesibila. Dar oricat de mult comfort v-ar oferi lumea virtuala, nu uitati ca exista modalitati mai sanatoase si mai eficiente pentru a mentine sentimentele dificile sub control.
Prezentati un risc mai mare sa deveniti dependenti de internet daca :
1. Suferiti de anxietate – folositi internetul pentru a va distrage atentia de la grijile si temerile permanente.
2. Suferiti de depresie – aparent, internetul poate fi o cale de evadare dar prea multe ore petrecute in fata unui monitor nu face altceva decat sa amplifice stresul, izolarea si singuratatea.
3. Exista alte dependente precum jocurile de noroc, sexul, drogurile, alcoolul
4. Lipsa sprijinului social – dependentii de internet folosesc adesea retele de socializare, mesagerie, jocuri in retea dorind sa stabileasca noi relatii ce le-ar putea creste increderea in ei insisi
5. Un adolescent nefericit se simte oricand mai in largul sau in lumea virtuala decat in societate.
Semnele si simptomele dependentei de internet variaza de la persoana la persoana. Nu exista o regula care spune ca trebuie sa petreci un anumit numar de ore/zi navigand pe Google sau sa trimiti un anumit numar de mesaje/zi. Exista insa semnale de alarma care ar trebui sa va puna pe ganduri :
• Deschideti internetul mai des decat intentionati, fara un motiv important?! Cateva minute devin cateva ore?!
• Primul lucru pe care il faceti cand ajungeti acasa este sa dati drumul la computer, sa intrati pe messenger, apoi verificati si profilul de Facebook si abia la culcare inchideti calculatorul?!
• Incep sa se adune “oalele de mancare” si hainele aruncate prin jurul calculatorului?!
• Simtiti ca nimeni nu va intelege mai bine decat prietenii virtuali?!
• Va simtiti nelinistiti, prost dispusi, deprimati sau iritabili cand trebuie sa inchideti internetul?!
• Ati riscat pierderea unei relatii importante, a locului de munca sau a carierei din cauza internetului?!
• V-ati mintit familia sau prietenii ascunzandu-le preocuparea tot mai intensa pentru internet?!
• Ati facut in mod repetat si fara succes eforturi de a reduce utilizarea internetului?!

Citeste in pagina urmatoare cum ai ajuns in aceasta situatie>>>>>