Acasă Sanatate Tu stii ce mananci? Iata care sunt cele mai bogate 11 alimente...

Tu stii ce mananci? Iata care sunt cele mai bogate 11 alimente in nutrienti de pe planeta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista doar o cantitate limitata de produse alimentare pe care le puteti manca intr-o singura zi. Cu scopul de a mari cantitatea de nutrienti pe care sa ii asimilezi dintr-un numar mic de alimente trebuie sa manancati alimentele care au cea mai mare cantitate si varietate de nutrienti.

Iata cele 11 alimente cu cei mai multi nutrienti de pe planeta.

SOMON

Nu toti pestii sunt la fel. Somonul, precum si alte tipuri de peste gras, contine o cantitate mare de Omega-3. Acizii grasi Omega-3 sunt extrem de importanti pentru functionarea optima a corpului tau.

Desi somonul este placut in special pentru compozitia benefica a acizilor grasi, acesta are si o cantitate masiva de alte elemente nutritive.

Spre exemplu, o bucata de 100 de grame de somon salbatic contine 2.8 grame de Omega-3 impreuna cu o multime de proteine de inalta calitate si o tona de vitamine si minerale inclusiv cantitati mari de magneziu, potasiu, seleniu si toate vitaminele B2.

VARZA

Dintre toate verdeturile sanatoase, varza este regina. Aceasta are o multime de vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si diferiti compusi bioactivi.

100 de grame de varza contine:

  • 200% din doza zilnica recomandata de vitamina C
  • 300% din doza zilnica recomandata de vitamina A (de la beta-caroten)
  • 1000% din doza zilnica recomandata de vitamina K1
  • Cantitati mari de vitamina B6, potasiu, calciu, magneziu, cupru si mangan
  • 2 grame de fibre, 3 grame de proteine si numai 50 calorii