Acasă Stirile zilei Social Traditii, obiceiuri si superstitii de SFINTII CONSTANTIN si ELENA! Afla ce nu...

Traditii, obiceiuri si superstitii de SFINTII CONSTANTIN si ELENA! Afla ce nu trebuie sa faci! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

6.

In perioada petrecuta la Ierusalim, Sfanta Elena a inceput constructia unor biserici la mormantul Domnului (Biserica Invierii), in Betleem sau pe muntele Maslinilor. Dupa ce si-a petrecut ultima etapa a vietii la locurile sfinte, in anul 330 a murit. Sicriul ei, o adevarata bijuterie artistica, poate fi admirat la Muzeul Vaticanului.

Sfanta Elena s-a bucurat dintotdeauna de o evlavie deosebita din partea crestinilor. Numele ei, care se traduce ca „faclie”, „torta”, „stralucirea soarelui”, este purtat de nenumarate credincioase. In cinstea ei s-au ridicat biserici, manastiri, asezaminte teologice sau sociale. Ea a fost si ramane un simbol de puritate, dragoste parinteasca, nadejde si credinta autentica.

Pentru grija pe care a aratat-o saracilor si oamenilor simpli, pentru preocuparea intensa fata de problemele crestinismului, dar si pentru evlavia si credinta puternica, imparateasa Elena este cinstita ca sfanta in intreaga crestinatate. In Biserica Ortodoxa, Sfintii Constantin si Elena sunt praznuiti pe 21 mai.