Acasă Stirile zilei Bani Tnuva a intrat direct in faliment. Urmeaza dizolvarea

Tnuva a intrat direct in faliment. Urmeaza dizolvarea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tribunalul a admis intrarea societatii Tnuva Romania in procedura simplificata a insolventei. Termenul de inregistrare a cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei este 10 martie.

Lichidatorul va sigila bunurile din averea debitoarei.

In 6 ianuarie, Tnuva Romania a cerut deschiderea procedurii simplificate a insolventei (intrarea direct in faliment, fara reorganizare judiciara).

Firma invoca fonduri banesti insuficiente pentru plata datoriilor acumulate. De asemenea, intentia declarata a firmei a fost de a-si lichida averea pentru a-si plati creditorii.

Tribunalul a acceptat cererile firmei israeliene si a anuntat ca urmeaza a dispune dizolvarea societatii.

In plus, va fi ridicat dreptul de administrare al debitoarei, drept constand in acela de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea.

Tribunalul va da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al lichidatorului. Lichidatorul trebuie sa anunte bancile in acest sens.

Termene

Termenul de inregistrare a cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei este 10 martie.

Termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante este 21 martie. Data de definitivare a tabelului creantelor a fost fixata pentru 6 aprilie.

Prima sedinta a adunarii generale a creditorilor va fi in 27 martie.

Bancile

Printre bancile care au finantat afacerile israelienilor de la Tnuva se numara BRD Group Societe Generale, Banca Romaneasca si National Bank of Greece (din care este parte si Banca Romaneasca), dar si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Bancile grecesti au acordat la finele anului 2006 un credit de circa 25 de milioane de euro israelienilor.

BERD a acordat 15 milioane de euro pentru constructia fabricii de lactate din Popesti-Leordeni, dar si pentru ferma de animale din Adunatii-Copaceni.

Tnuva, cea mai mare firma din Israel pe segmentul alimentar, a intrat in Romania in 2005. Firma a investit atunci 55 de milioane de euro intr-o fabrica la Popesti-Leordeni si intr-o ferma de animale.

Planurile israelienilor au fost mari, dar, dupa cinci ani, datoriile firmei se apropiau de 100 de milioane de euro. Singura solutie aleasa de israelieni a fost intrarea direct in faliment.