Acasă Stirile zilei Retail Kaufland ajunge la 75 de hipermarketuri in Romania

Kaufland ajunge la 75 de hipermarketuri in Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reteaua germana Kaufland, cel mai mare retailer din Romania, a deschis saptamana trecuta, la Alexandria, un nou hipermarket, ajungand la 75 de magazine pe piata romaneasca.

De la inceputul acestui an, Kaufland a deschis patru hipermarketuri in Romania. In afara magazinului din Alexandria, retailerul german a mai deschis la Sfantu Gheorghe (19 ianuarie), Medgidia (26 ianuarie) si Bistrita (16 februarie).

La fel ca anii precedenti, compania germana a inceput anul 2012 in forta. Desi criza a incetinit ritmul de extindere al altor retaileri internationali, Kaufland a continuat sa deschida magazin dupa magazin, inaugurand atat in 2010, cat si in 2011 cate 13 noi unitati comerciale, mai mult de una pe luna.

Spre deosebire de ceilalti operatori de hipermarketuri din Romania (Carrefour, Real, Cora, Auchan), Kaufland opereaza un concept de hipermarketuri cu profil de discount cu suprafete de vanzare intre 3.000 si 5.000 de metri patrati, de doua-trei ori mai mici decat ale competitorilor sai. Suprafata de vanzare cumulata a retelei, de circa 350.000 de metri patrati, este de departe cea mai mare din Romania.

Kaufland a fost al doilea retailer din Romania in functie de cifra de afaceri obtinuta in 2010. Cel mai probabil, compania a trecut pe primul loc anul trecut, tinand cont de ritmul de expansiune si cel de crestere a vanzarilor.

Reteaua face parte din grupul german Schwarz, unul dintre cei mai importanti retaileri la nivel european. Grupul de retail mai detine si reteaua de magazine de discount Lidl, cu 136 de unitati comerciale in Romania.