Acasă Utile Jobs Slujbele bine plătite vin în România. Românii nu mai trebuie să plece...

Slujbele bine plătite vin în România. Românii nu mai trebuie să plece în străinătate

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Slujbele bine plătite vin în România iar românii nu mai trebuie să plece în străinătate, a declarat miercuri, ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea-Şerban, care a participat la inaugurarea centrului software al Intel de la Bucureşti.

„Deschiderea centrului Intel este un semnal puternic şi un pas de la producţia de bază la cea de proprietate intelectuală. Slujbele bune şi bine plătite vin în România şi nu mai trebuie ca românii să plece în străinătate”, a afirmat Mustea-Şerban.

Potrivit şefului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în domeniul IT din România nu există şomaj şi datorită acestui factor industria este sustenabilă.

„Industria IT este foarte importantă pentru Guvernul României pentru că aduce valoare adăugată. Avem absolvenţi bine educaţi şi un mediu educaţional în IT&C foarte bun. În principiu, rata şomajului în acest domeniu este inexistentă. Datorită acestui factor considerăm că industria IT este una sustenabilă”, a spus ministrul Comunicaţiilor.

 În context, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a menţionat că deschiderea centrelor de cercetare şi dezvoltare IT în România reprezintă o alternativă pentru cei care vor să câştige mai bine. ‘Credem că deschiderea centrelor de cercetare şi dezvoltare în România poate reprezenta alternativa de activitate profesională pentru cei care se gândesc să câştige mai bine’, a arătat Ungureanu.
Numărul de angajaţi ai gigantului american Intel în România a ajuns la 350 de persoane după ce, miercuri, compania a inaugurat, la Bucureşti, centrul de dezvoltare software IRSDC.

Noua locaţie Intel România Software Development Center (IRSDC) va deservi segmentul de Research&Development (R&D) şi va contribui la creşterea cercetării şi dezvoltării domeniului IT în România.

Centrul include trei divizii: Open Source Tehnology Center, Platform Tehnology & Analisys Center şi Developer Platform Division.

Sursa: Agerpres