Acasă World Predictiile incredibile facute de Bill Gates in 1999! Vezi cat de exact...

Predictiile incredibile facute de Bill Gates in 1999! Vezi cat de exact a putut fi miliardarul!

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 24: Bill Gates, chairman and founder of Microsoft Corp., listens during the Clinton Global Initiative (CGI) meeting on September 24, 2013 in New York City. Timed to coincide with the United Nations General Assembly, CGI brings together heads of state, CEOs, philanthropists and others to help find solutions to the world's major problems. (Photo by Ramin Talaie/Getty Images)
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In 1999, Bill Gates a scris o carte numita „Business @ the Speed of Thought”. Atunci, el a facut 15 predictii despre cum va arata lumea in viitor, predictii care la vremea respectiva pareau SF.

In mai putin de 20 de ani, predictiile lui Bill Gates s-au adeverit.

1. Site-urile care compara preturi

„Compararea automata a preturilor va fi posibila si le va permite oamenilor sa vada costul unui obiect pe mai multe site-uri, facand mai usoara cautarea celui mai ieftin produs”, spunea Bill Gates.

In prezent, numeroase site-uri de acest gen exista, unul fiind detinut chiar de Bill Gates – Bing Shopping.

2. Ceasurile cu telefon mobil

„Oamenii vor putea purta sau cara obiecte de dimensiuni mici care le vor permite sa stea in permanenta legatura. Vor avea posibilitatea de a verifica ultimele stiri ori de a-si face rezervari la hoteluri sau zboruri. Vor putea verifica bursele ori alti indicatori economici”, spunea Gates.

In prezent avem smartphone-uri si smartwatch-uri.

3. Plata online instant

„Oamenii isi vor putea plati facturile si isi vor putea gestiona finantele cu doar cateva clickuri”, prezicea Bill Gates in 1999.

4. Asistentii personali electronici

„Vor exista asistenti personali conectati si sincronizati cu toate device-urile din casa, care sa te anunte daca ai un email sau sa isi traga draperiile. Cand vei pleca la magazin, ii vei putea spune ce vrei sa gatesti, iar el iti va face lista cu ingrediente”, spunea Gates.

5. Monitorizarea locuintei prin intermediul internetului

„Imagini filmate de o camera instalata in casa vor putea fi urmarite pe PC sau pe telefonul mobil cand nu esti acasa”, nota miliardarul.

6. Social media

„Site-uri private pe care vei putea tine legatura cu prietenii si familia vor fi ceva comun, permitandu-ti sa planifici evenimente”, prezicea Bill Gates cu multi ani inainte de aparitia Facebook-ului.

7. Oferte promotionale automate

„Softuri care vor sti ca ai rezervat o vacanta sau excursie si iti vor sugera activitati pe care sa le faci la destinatie, precum si reduceri la care sa fii atent”, scria faimosul fondator Microsoft.

8. Evenimente sportive comentate live pe internet

„In timp ce vei urmari un eveniment sportiv, vei putea comenta si discuta live pe site-uri si vei putea vota pentru castigator”, nota el.

9. Reclamele destepte

„Softurile vor sti trendurile de cumparaturi la nivel de mase, dar si la nivel de individ si vor afisa reclame personalizate”, scria Bill Gates.

10. Relationari cu site-uri in timpul transmisiunilor LIVE

„Transmisiunile TV vor include relationari catre subiecte relevante tratate pe internet”.

11. Grupuri online de discutii

„Locuitorii unui oras ori ai unei tari vor putea purta discutii privind principalele lor probleme, cum ar fi politica locala sau siguranta”.

12. Site-uri de interes

„Comunicatile online nu vor fi influentate de locatia geografica a utilizatorilor, insa mai degraba de interesul lor”.

13. Softuri de project-management

„Managerii de proiect vor putea asambla o echipa utilizand softuri online, de unde sa recruteze oameni competenti”.

14. Recrutare online

„Similar cu puntul anterior, oamenii isi vor putea cauta locuri de munca online si isi vor putea declara interesul, precum si abilitatile”.

15. Va exista o comunitate de business specializata pe software

„Companiile, fie unele care cauta proiecte precum construirea unei cladiri, fie altele care vor sa produca un film, vor putea inmana diverse sarcini altora, pentru a realiza si rezolva probleme pe care ele nu le intalnesc de obicei”, mai spunea Bill Gates, referindu-se la „outsourcing”.

Sursa: sport.ro