Acasă Life Dezvoltare Personala Povestea lupilor! O legenda din viata amerindienilor care te va ajuta sa...

Povestea lupilor! O legenda din viata amerindienilor care te va ajuta sa intelegi lupul din tine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ca sa ne cream un mediu interior placut, trebuie sa devenim “paznicul” (“controlorul”) mintii noastre. Sa ne schimbam obiceiurile mentale si dialogul interior, sarcini destul de usoare.

Secretul fericirii este arbitrul mental constient. De aceea, sa permitam doar surselor pozitive, utile, sa ne patrunda in gandire.

Imi amintesc de discutia cu o prietena care a studiat mult pe tema mentalului. Fara o reflectie constienta constanta, riscam sa ne cream inconstient un intreg lant de idei nesanatoase.

Intretinerea factorilor de stres/hranirea lor-ca in povestea cu lupii- si tot ce ne provoaca furia, deznadejdea, nu avantajeaza deloc starea de bine la nivel mental.

Saturatia mentala constanta ne transforma foarte repede si ne acapareaza gandirea, pregatind-o pentru tot ce-i mai rau.

Sa stopam de indata un astfel de ciclu! Avem puterea de a schimba calitatea constientizarii, sa reconectam dialogul interior. Inseamna in realitate o simpla curatare mentala.

Ar trebui sa ne notam toate “mizeriile” mentale pe care le consumam (materialul care hraneste lupul nostru cel rau). Scriindu-le, devenim constienti de obiceiurile si de aspectele vietii ce nu ne sunt de folos.

Sa incercam sa eliminam sau sa reducem la minimum orice lucru daunator timp de doua saptamani, verificand din cand in cand dialogul interior. Oare s-a schimbat? Lupul cel bun castiga teren?

Modul de a experimenta lumea se gaseste in intimitatea propriei minti. Detinem puterea suprema in propriul regat interior, deci sa acordam o atentie speciala acestui gen de mediu mental pe care ni-l cream noi insine.

Propriile idei ne pot fi cei mai rai dusmani daca le lasam negestionate. Batalia dura cu lupul cel rau poate fi castigata strategic, fiindca avem capacitatea de a alege.

Sursa: Secretele