Povestea lupilor! O legenda din viata amerindienilor care te va ajuta sa intelegi lupul din tine! – Cap Limpede

Povestea lupilor! O legenda din viata amerindienilor care te va ajuta sa intelegi lupul din tine!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

De-a lungul timpului, o celebra legenda amerindiana a trecut prin simplitatea moralei si a faptului ca se afla in consonanta cu toti cei care o citesc. De la inceput, tin sa va spun ca povestea celor doi lupi, fiindca ei sunt protagonistii, are drept scop sa ne lamureasca ca gandirea negativa este ceva cat se poate de normal.

Cu conditia sa nu subestimam niciodata pana in ce punct poate deveni periculoasa, favorizand dialogul interior negativ.

Ideile negative au un puternic efect asupra gandirii umane, reusind sa distruga aproape integral parcursul vietii fiecaruia.

Ne intoarcem la poveste

Un sef de trib Cherokee a folosit o legenda cu doi lupi din dorinta de a-i transmite o lectie de viata nepotului sau.

El incepe asa: “Este o batalie teribila care se da intre doi lupi. Unul este rau, posac, violent, mereu furios, incarcat de ura, avid, arogant, lacom, stapanit de sentimentul superioritatii. El lupta cu toata lume, fara motiv, are gandirea intunecata”.

Celalalat, spune batranul indian, “este bun, iubeste armonia, pacea, speranta, dragostea, linistea, binecuvantarea, empatia, generozitatea, adevarul, compasiunea si credinta”.

“Aceasta batalie interioara este traita de fiecare locuitor al Terrei. Ea, draga nepoate, se petrece si in tine si in interiorul meu ca varstnic”.

Loading...

Asa cum era firesc, a urmat intrebarea nepotului: “Cine dintre cei doi lupi va castiga?” Zambind, seful Cherokee i-a raspuns simplu: “Cel pe care tu il hranesti”.

Cu alte cuvinte, ceea ce exista in constientul nostru reprezinta un factor determinant. Recoltam ce semanam.

Ce putem face


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close