Simon-Petru, Andrei, Iacob, Ioan, Filip, Bartolomeu,Toma, Matei, Iacob-fiul lui Zevedeu, Iuda, Simon-zelotul, Iuda Iscarioteanul (inlocuit de Matia). Acestia sunt cei 12 apostoli care, potrivit Noului Testament, l-au insotit pe Isus Hristos in ultimii trei ani si jumatate de viata pamanteana si au marturisit, primii, invierea sa.
Matei:
Martirul a murit in Etiopia, ucis de rana unei sabii.
Marcu:
A murit in Alexandria, Egipt, dupa ce a fost tarat de cai, printre strazi pana a murit.
Luca:
A fost spanzurat in Grecia, ca rezultat a predicilor staruitoare, catre cei pierduti.
Ioan:
A facut fata martiriului, prin faptul ca a fost fiert intr-un bazin urias de ulei incins, in timpul unor raiduri de persecutie in Roma. In orice caz, a scapat ca printr-un miracol.
Ioan a fost condamnat la prizoneriat in mina, pe insula Patmos. A scris Revelatiile sale- Apocalipsa, pe insula Patmos. Apostolul a fost eliberat mai tarziu si a servit ca preot in Edessa, in Turcia moderna.A murit de batranete, singurul apostol care a murit in liniste.
Petru:
A fost crucificat cu capul in jos, pe o cruce in forma de X.
Dupa spusele bisericilor, s-a intamplat astfel, deoarece a cerut tartorilor sai asta, pentru ca s-a simtit nedemn sa moara ca Iisus.
 Iacov:
A fost conducatorul bisericii in Israel, a fost aruncat de la 30 m inaltime, de pe varful templului, pentru ca a refuzat sa se lepede de credinta in Hristos. Cand au descoperit ca a supravietuit cazaturii, dusmanii sai l-au batut pana l-au omorat.
Acesta a fost acelasi templu unde Satan a incercat  sa-l ispiteasca pe Iisus.
Iacov cel Mare:
Fiul lui Zebedee, pescar, cand Iisus l-a chemat in serviciul Sau. Un mare conducator al bisericii, acesta a fost decapitat in Ierusalim. Ofiterul roman, care l-a pazit, a ramas uimit de cum isi apara credinta la proces. Mai tarziu acesta l-a insotit pe Iacov la locul executiei, si-a schimbat credinta (recunoscandu-l pe Iisus), a ingenuncheat si s-a lasat decapitat alaturi de Iacov.
Bartolomeu:
Cunoscut si sub numele de Nataniel, a fost misionar in Asia. A propavaduit in Turcia de astazi. Bartolomeu a devenit martir, fiind omorat in bataie cu biciul pentru credinta sa, in Armenia.
Andrei:
A fost crucificat pe o cruce in forma de X, pe insula Patras in Grecia. Dupa ce a fost batut cu biciul de catre 7 soldati, a fost legat de cruce cu funii pentru a-i prelungi agonia. Urmasii sai au raportat ca ultimele sale cuvinte au fost: ” Am trait mult, mi-am dorit si am asteptat acest ceas fericit. Crucea a fost sfintita prin faptul ca Iisus a atarnat pe ea”. A predicat celor care il chinuiau, inca doua zile pana a murit.
Toma:
A fost injunghiat cu o sulita, in India, in timpul calatoriilor sale de misionar, pentru a-si stabili biserica in zona subcontinentala.
Iuda ( a nu se confunda cu Iscariotul):
A fost omorat cu sageti cand  a refuzat sa isi nege credinta in Christos.
Matei:
Apostolul care a fost ales sa il inlocuiasca pe Iuda Iscariotul, a fost omorat cu pietre si apoi decapitat.
 Pavel

A fost torturat si apoi decapitat de catre imparatul malefic Nero, in Roma anului 67 A.D. Paul a indurat un arest indelungat, care i-a permis sa scrie epistolele catre bisericile pe care reusise sa le formeze in Imperiul Roman. Aceste scrisori, care sunt invataturile fundamentale ale doctrinelor crestine, formeaza o portiune insemnata a Noului Testament.
Poate acestea ne amintesc ca suferintele noastre aici pe pamant, sunt minore in comparatie cu persecutiile indurate si cruzimea pe care au suferit-o Apostolii si discipolii, in vremea lor pentru Credinta. „Veti fi urati din cauza numelui meu. Dar cel care indura pana la sfarsit, va fi salvat”. Matei.
Sursa: Cocoon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.