Acasă Sanatate PERICOLELE din BRANZETURI

PERICOLELE din BRANZETURI

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

6. Branzeturi bune vs. branzeturi rele

Exista fara indoiala atuuri sau defecte ale branzeturilor.

„Anumite persoane manifesta intoleranta la lactoza, iar in situatii precum convalescenta dupa o enterocolita, aceasta intoleranta apare tranzitor. Produsele proaspete fermentate si branzeturile contin cantitati mai mici de lactoza si pot fi consumate fara probleme “

spune Daniela Voicu, medic specialist in Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice, Medicover Romania.

O cauza a osteoporozei sau a caderilor de calciu, in ciuda consumului regulat de lactate o constituie consumul lactatelor foarte procesate.

Prin procesare se adauga substante care elimina calciul in loc sa-l depuna.

Din acest motiv, lactatele, in special branzeturile, trebuie consumate in starea cea mai apropiata de natural, iar cele care pot produce dereglari metabolice trebuie evitate sau consumate in cantitati foarte mici.