Acasă Stirile zilei DESCOPERIRE: Paianjenul-hot din pesteri! O noua specie

DESCOPERIRE: Paianjenul-hot din pesteri! O noua specie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un paianjen atat de unic incat a fost clasat ca fiind o noua „familie”. A fost descoperit intr-o pestera din Ohio si este descris a fi un predator specialist si feroce.

Mai este denumit si „Bigfoot-ul” paienjenilor deoarece are niste gheare gigant si a fost gasit intr-o zona populata, unde exista legende despre o asemenea creaturi.

Paianjenul care are 4 cm, incluzand si lungimea picioarelor, a fost gasit in pesterile din sud-vestul orasului Oregon si este atat de unic in evolutia sa incat a fost incadrat, nu ca un nou gen sau specie, ci ca o intreaga noua familie.

Cunoscut ca Trogloraptor sau ca paianjenul-hot, oamenii de stiinta l-au gasit atarnand de niste panze rudimentare, agatate de tavanul pesterii, informeaza DailyMail.

Desi este o specie nemaiintalnita, cercetatorii considera ca este apropiat de paianjenul-spiridus.

In ciuda asemanarii, paianjenul-hot are niste noutati semnificative in privinta caracteristicilor si evolutiei, pastrand totusi si din „mozaicul antic”.

Dr. Charles Griswold, Curator la Academia de Stiinte si Arahnologie din California, declara:

„Ghearele lor extraordinare de pradator sugereaza ca sunt feroce, specializati in a vana, desi prada si comportamentul lor de atac raman necunoscute.

Suntem martorii unui eveniment istoric in privinta acestei noi descoperiri, chiar si in lumea insectelor si arahnidelor. Avand in vedere ca aceasta descoperire are loc abia acum, in anul 2012, putem spune ca mai exista posibilitatea de a fi gasite un numar destul de mare de fiinte nemaiintalnite.”