Acasă Sanatate Modalitatile prin care poti controla acidul uric! Este raspunzator de guta, pietre...

Modalitatile prin care poti controla acidul uric! Este raspunzator de guta, pietre la rinichi, insuficienta renala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cirese. Ciresele contin substante chimice care ajuta la neutralizarea si scaderea nivelului de acid uric. De asemenea, fructele de padure de culoare violet contin flavonoide numite antociani, care reduc acidul uric. Mananca o portie de cirese zilnic, timp de cateva saptamani. Unii cercetatori recomanda consumarea de 30-40 de cirese la fiecare 4 ore in timpul unui atac de guta cu dureri mari. De asemenea, puteti bea suc de cirese, timp de o luna. Includeti in dieta si afinele, coacazele negre, capsunile si ardeii.

Bicarbonatul de sodiu. Este deosebit de util pentru a cobori nivelul de acid. Amestecati o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa. Bea pana la patru pahare pe zi, timp de doua saptamani. Nota: Nu luati acest remediu tot timpul. In plus, nu apelati la acest remediu daca aveti hipertensiune arteriala. Persoanele trecute de 60 de ani nu trebuie sa consume mai multe de 3 pahare pe zi.

Uleiul de masline. Cele mai multe uleiuri vegetale se transforma in grasimi rancede atunci cand sunt incalzite sau manipulate. Grasimile rancede distrug vitamina E din organism, care este cruciala pentru controlul nivelului de acid uric. Uleiul de masline presat la rece contine grasimi mononesaturate, care raman stabile atunci cand sunt incalzite. De asemenea, este bogat in vitamina E.

Apa. Bea minim 2-3 de apa zilnic. Apa este un remediu care ajuta rinichii sa separe acidul uric si sa il elimine. De asemenea, potrivit unui studiu, apa redue atacurile de guta. Pe langa apa, consuma si alte lichide, fructe si legume bogate in apa. Dieta cu continut scazut de purine. Purinele sunt structuri proteice care intra in compozitia acizilor nucleici, sunt „caramizile” ce formeaza AND-ul. Practic, purinele exista in toate alimentele de origine animala, in special carnea si organele. O dieta low-purine inseamna sa reduci consumul de carne, inclusiv pestele. De asemenea, si alimente precum ciupercile, sparanghelul si fasolea sunt bogate in purine.