Acasă Politic Marele liberal Tariceanu nu-si mai ascunde simpatia rosie: “UE, o dezamagire, BREXIT...

Marele liberal Tariceanu nu-si mai ascunde simpatia rosie: “UE, o dezamagire, BREXIT – un act de curaj”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Portalul sputnik.md, parte a unui trust de presa din Rusia (finantat de Kremlin), anunta cu satisfactie ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este „dezamagit” de Uniunea Europeana.

Iata relatarea de pe sputnik.md:

„Invitat intr-o emisiune tv, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu a expus cateva idei care vor da nastere unor vii dezbateri zilele viitoare — nu numai in Romania, ci si in UE. Presedintele Senatului a marturisit o mare dezamagire fata de UE, mai precis fata de regimul la care UE supune Romania. El a numit BREXIT „o decizie de curaj a britanicilor”.

„Ma intreb daca nu cumva britanicii au facut bine iesind din UE, a spus Tariceanu. Stiti de ce au iesit — pentru ca ajunsesera sa nu-si mai conduca singuri tara”. Am fost premierul care a condus la introdus tara in UE — am momente in care ma gandesc daca ne-am imaginat ca vom ajunge vreodata aici”.

Tariceanu este de parere ca fortele oculte au ajuns sa conduca Romania nu fortele democratice. Care sunt fortele oculte? „Sunt oculte pentru ca nu sunt vizibile”, a raspuns fostul premier, dand ca exemplu „liste secrete” ale SRI si DNA „cu cine sa fie ascultat, anchetat”. Un alt exemplu este referendumul pentru demiterea lui Basescu, cand s-a aflat ca au intervenit judecatori, dar si alte „instititutii care si-au depasit rolul constitutional”.

Fortele oculte sunt prezente si la manifestatiile actuale. „90% dintre participanti sunt oameni de buna credinta — dar sunt cei care deturneaza atentia de la probleme grave. „Nu se mai discuta de Coldea, de coruptia din institutiile statului”, considera Tariceanu.

Exista interesul de a se destabiliza Romania? Sigur, raspunde Tariceanu, iar acest interes nu il are numai Rusia, ci si tari din UE. „De ce sa aiba o tara puternica dar indrazneata, ca Polonia, si nu una stabila si docila, ca Romania?” se intreaba retoric Tariceanu”, a scris portalul finantat de Kremlin.

Declaratiile citate de sputnik.md au fost facute de Tariceanu sambata seara, dupa anuntul premierului privind retragerea ordonantei, la postul Antena 3, arata aktual24.

Tariceanu nu este la prima abatere 

In noiembrie 2015 Seful Dumei de stat de la Moscova a fost primit de Calin Popescu Tariceanu de la care a preluat sefia Adunarii Parlamentare pentru Cooperarea Economica in Marea Neagra.

Oficialul rus are interdictie de a zbura, in orice tara din Uniunea Europeana si pentru a fi prezent la Bucuresti a primit derogare, de la ministerul afacerilor extrene.

Chiar si asa, unii politicieni l-au atacat dur, pe seful Senatului, pentru ca fost gazda unui invitat considerat un apropiat al lui Putin, iar cativa alesi din Ucraina, au protestat.

„Teroristule. Rusine, rusine. Ocupantule. Narashkin, ocupantule” au tipat paralamentarii ucrainieni.

Parlamentarii din Ucraina au venit la tribuna salii de sedinta cand seful Dumei de stat le multumea gazdelor pentru modul in care au organizat sedinta. „In 2008 Georgia, in 2014 Crimeea. „Cine urmeaza? Putin opreste-te!” si „Putin, da-ne Crimeea inapoi!” au scris protestatarii pe pancarte.

Numele lui Sergey Narishkin era pe lista politicienilor si oamenilor de afaceri rusi care au intredictie sa zboare in Uniunea Europeana. Deputatul Eugen Tomac l-a criticat dur pe seful senatului pentru ca i-a fost gazda.

Eugen Tomac: „Tariceanu ramane un politician care n-are nimic in comun cu interesele Romaniei. Este inadmisibil ca al doilea om in stat sa dea dovada de atata slugarnicie.”

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: „Cei care faca asemenea declaratii dincolo de indoielile pe care le am in legatura cu capacitatea lor intelectuala, dovedesc ca ar fi putut sa o compenseze cu experienta diplomatica”

Pentru vizita de la Bucuresti, ministerul afacerilor extrene a explicat ca oficialul rus a primit o derogare avand in vedere ca trebuia sa preia sefia unei adunari a statelor din zona marii negre care colaboreza economic, nu si militar.

Narishkin este un apropiat al presedintelui rus, Vladimir Putin, caruia i-a fost si consilier pe probleme economice, si, desi nu a recunoscut niciodata, presa de la Moscova si analistii straini au scris despre el ca a fost ofiter KGB, nota stirileprotv.