Romania s-a transformat intr-o saptamana din fata in casa a unor granguri buhaiti, batjocorita si tinuta-n mizerie, intr-o femeie mandra si dirza.

Cu sutele de mii de oameni care au iesit, seara de seara, in Piata Victoriei din fiecare oras, cu hotararea acelui barbat care a protestat singur in Odobesti fiindca nimeni n-a vrut sa i se alature. Cu interventia de folos a Bisericii Romane care a ales sa coboare din Ceruri ca sa fie aici, cu noi, cu durerile si sperantele noastre – Iisus Hristos nu a stat deoparte, dimpotriva, a intervenit, a actionat, a cladit constiinte – cu lucrurile puse in ordine, curatenia-luna facuta voluntar de protestatari dupa miting si cu minutele tulburatoare in care din mii de piepturi s-a cantat ”Desteapta-te romane”.

Toate astea au alcatuit, ca intr-un puzzle viu, un moment de istorie adevarata a unui neam iar Romania a inceput sa stie cine e.

De cealalta parte, e un spectacol comic si grotesc sa vezi boieretul cum nu intelege realitatea si nu-si crede ochilor. Totul s-a intamplat prea repede. Oculta mondiala e vinovata; sa respectam votul poporului; de ce, ca le-am dat bani, le-am promis pensii, haraie din studiouri politrucii facuti groggy adresandu-se in gol unei Romanii-stomac. N-au nicio treaba cu viata care se intampla sub nasul lor si pe care nu o stiu, nu o pot decodifica, nu o pot intelege.

Pe ecrane, burtierele galbene ca icterul titreaza stiri despre fapte care nu s-au intamplat – pseudo-stirile sunt contrazise de sloganurile destepte, dure, hazlii, vulgare sau porcoase dar care au legatura cu Romania reala de care acesti voievozi fleoscaiti habar nu au.

Nu stiu cum vor evolua lucrurile si nimeni, in momentul asta, nu cred ca stie.
Dar aproape ca asta conteaza mai putin…

Ce e cu-adevarat important este transformarea Romaniei intr-o mama pentru noi toti, copiii ei.

Sursa: mircea radu.