Acasă Utile Cum poti sa iti mentii in acelasi timp sanatatea si greutatea dupa...

Cum poti sa iti mentii in acelasi timp sanatatea si greutatea dupa 40 de ani?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iata cateva reguli de respectat mai ales pentru femeile cu varsta de peste 40 de ani (si nu numai) pentru a-si mentine sanatatea si silueta:

1. Excludeti produsele rafinate: zaharul, faina, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat. Consumati produse integrale, cat mai aproape de starea naturala.

2. Renuntati la consumul alimentelor aditivate cu E-uri, semi-preparate sau procesate.

3. Consumati alimente “permise”: cereale inregrale, fructe, legume, zarzavaturi, ciuperci, miere. Daca nu doriti sa renuntati la produsele de origine animala, acestea pot fi consumate astfel: lactate fermentate ( iaurt, kefir, lapte batut), urda (este facuta din zer); oua – maxim trei pe saptamana; carne (1-2 mese pe saptamana). Evitati mezelurile, care contin nitriti. Evitati consumul de soia.

4. Alimentele consumate sa fie, atat cat se poate, bio sau traditionale, sa provina din locul in care v-ati nascut sau traiti.

5. Ideal ar fi sa aveti doua mese pe zi: prima intre orele 10-11 si a doua intre orele 18-19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare.

6. Dimineata, pe stomacul gol, beti cel putin 500 ml de apa calduta  (in functie de programul zilnic) si ajungeti cu consumul de apa pana la minim 30 ml pe kilogram corp.

7. Intre mese puteti consuma sucuri proaspete de legume si fructe sau gustari formate din fructe sau seminte (nuci, migdale, alune de padure, caju, seminte floarea soarelui, seminte dovleac etc.).

8. Leguminoasele (mazare, fasole, linte, naut), carnea, pestele, precum si o parte din cereale, se prepara termic: cuptor, aburi, fierbere. Celelalte alimente se pot consuma crude, cu exceptia persoanelor care au afectiuni gastrointestinale.

9. In alimentatie trebuie sa predomine cerealele integrale si fructele.

10. Cantitatea portiilor se calculeaza si se reduce treptat, in functie de obiceiurile alimentare avute, fara a pune organismul “in dificultate” si pentru a-l determina sa consume din rezevele proprii. Ratia alimentara se poate reduce cu 25%-50%, in functie de obiceiul avut anterior, fara variatii bruste.

11. Apa se mesteca si mancarea se bea. Cu alte cuvinte, beti apa cu inghtituri mici, inghititi rar, plimbati apa prin gura, pentru a da timp organismului sa se hidrateze. Nu consumati apa sau alte bauturi inainte de masa (minim 30 minute), in timpul mesei si nici imediat dupa masa (minim 30 minute).. In cazuri exceptionale este permis consumul unui pahar in timpul mesei (aproximativ 200 ml-250 ml). Mestecati indelung, de cel putin 20 ori fiecare bol alimentar, inainte de a inghiti. Stomacul nu dispune de dinti pentru a marunti mai mult.

12. Respectati combinatiile alimentare: fructele nu se consuma impreuna si nici cu legume, exceptie fac marul si morcovul, iar pepenele se consuma separat; nu combinati amidon (cartofi, leguminoase, cereale) cu proteina; legumele se pot manca in combinatie cu proteina si leguminoase; gasimile si uleiurile (chiar si cele “bune”) se asociaza numai cu legume, ideal ar fi in stare cruda.

13. Mergeti pe jos, la pas, cel putin 60 minute zilnic.

14. In cazul in care se combina gresit alimentele sau se fac excese, a doua zi se mananca numai fructe sau legume, dar cel mai bine numai mere si morcovi, in stare cruda.

15. Dati organismului o pauza de o zi pe saptamana, in care sa consumati numai apa, ceai si sucuri naturale facute in casa.

Sursa: Secretele