De mai bine de cinci secole o familie de musulmani detine unul din cele mai importante simboluri ale crestinitatii.

Un musulman are misiunea de a administra unul dintre locurile sfinte ale crestinilor. Este pastratorul cheii bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim. O slujba detinuta din mosi-stramosi de aceeasi familie.

In fiecare zi la munca, Abid Joudeh poarta cu sine una dintre cele mai importante simboluri ale crestinatatii. Detine cheia Bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim.

In fiecare dimineata, el deschide usile bisericii. Face exact ce au facut tatal, bunicul si inaintasii lor, de sute de ani incoace. Cel mai vechi contract de munca aflat in posesia familiei lui dateaza din 1517.

E o mostenire de familie, e tot ceea ce avem ca familie, si acest lucru nu reprezinta o onoare doar pentru familia noastra, ci una pentru toti musulmanii din lume, scrie A1.

Abid e considerat un gardian neutru al unuia dintre cele mai sfinte locuri ale crestinatatii: cel in care se spune ca Iisus Hristos a inviat din morti.

Si in fiecare dimineata, aceasta cheie deschide usa, de 500 de ani.

Pentru Abid, biserica este a doua casa. Faptul ca pozitia ii apartine unei familii de musulmani si nu uneia crestine e foarte important, sustine el. Acest lucru reprezinta un exemplu cu privire la respectarea altor religii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.