Acasă Life Dezvoltare Personala Cele zece povesti cu talc care te vor ajuta sa dobandesti intelepciunea...

Cele zece povesti cu talc care te vor ajuta sa dobandesti intelepciunea SUFITA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

6. Identificarea este nenorocire

Junaid se plimba prin piata impreuna ucenicii sai. Un barbat tragea o vaca de o franghie, iar Junaid  i-a spus omului “Asteapta!”. Acesta le-a spus ucenicilor “Inconjurati omul si vaca. O sa va invat ceva.”

Omul s-a oprit – Junaid a fost un mistic celebru – fiind si el interesat in ceea ce avea Junai de spus. Junaid si-a intrebat ucenicii “Cine este legat de celalalt? Este vaca legata de acest om sau este omul legat de vaca?”. “Desigur,” ucenicii au spus “vaca este legata de om. Omul este stapanul, el tine funia, vaca trebuie sa-l urmeze oriunde se duce.”

Junand, luand un cutit, a taiat sfoara si le-a spus “Ia vedeti acum!”. Vaca a luat-o la sanatoasa.

Omul nostru a alergat dupa vaca, iar Junaid le-a spus ucenicilor “Priviti ceea ce se intampla! Acum va puteti da seama cine este stapanul; vaca nu este interesata de acest om, de fapt ea incearca sa-si gaseasca libertatea. Acelasi lucru se intampla si cu mintea voastra. Toate prostiile pe care le pastrati in minte nu sunt interesate de voi. Voi sunteti interesate de ele. In momentul in care va pierdeti interesul si intelegeti utilitatea acestora, vor fugi asa cum a incercat si vaca sa o faca.
CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos