Acasă Life Dezvoltare Personala Cele zece povesti cu talc care te vor ajuta sa dobandesti intelepciunea...

Cele zece povesti cu talc care te vor ajuta sa dobandesti intelepciunea SUFITA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De cele mai multe ori misticii sufiti se foloseau de aceste povesti pentru a le transmite ucenicilor intelepciunea lor interioara. Astfel, acestia puteau transmite mesaje care ar fi incaput pe sute de pagini, in doar cateva paragrafe. Aceste povesti au circulat din generatie in generatie. Povestile sufite sunt recunosute pentru intelepciunea si pentru lectiile de viata pe care ni le ofera. Anumite mesaje ale acestor povesti s-ar putea sa nu le intelegi imediat, de aceea este important sa meditezi o mica perioada de timp asupra mesajului pe care povestea incearca sa ti-l transmita. Cu siguranta acesta va ajunge la tine la un moment dat, noteaza e-dimineata.ro.

 

10. Fructul raiului

A existat odata o femeie care auzise de fructul raiului. Si-l dorea cu ardoare.

Aceasta l-a intrebat pe un intelept pe nume Sabar “Cum pot gasi acest fruct, astfel incat sa pot ajunge la cunoastere imediat?”. “Eu te sfatuiesc sa studiezi alaturi de mine.”, spuse inteleptul. “Daca nu vei face asta, vei fi nevoita sa calatoresti lipsita de cunoastere prin aceasta lume.”. Ea l-a parasit si a cautat un alt intelept. L-a gasit pe Arifun, apoi pe Hakim si cautarea a continuat.

Si-a petrecut treizeci de ani din viata in aceasta cautare. In cele din urma a descoperit o gradina. Acolo se afla Arborele Cerului, iar de crengile acestui copac atarnau luminoase aceste fructe ale raiului. Langa copac se afla Sabar, primul intelept.

“De ce nu mi-ai spus de la inceput ca tu esti custodele acestui copac?”, il intreba ea.

“Deoarece nu m-ai fi crezut. In plus, acest copac produce fructe o data la trezeci de ani si treizeci si trei de zile.”

CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos