Acasă Sanatate Cele mai sanatoase alimente pentru tratamentul natural al depresiei

Cele mai sanatoase alimente pentru tratamentul natural al depresiei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

4. Avocado

Avocado este bogat in potasiu, 485 mg la 100 g, iar acest mineral s-a demonstrat ca trateaza stresul si depresia. Prin urmare, asigurati-va ca mancati un avocado in timpul mesei, deoarece adultii ar treubui sa consume zilnic 4700 mg de potasiu.

5. Sparanghel

Sparanghelul este bogat in acid folic, iar vitaminele B, care imbunatatesc sanatatea creierului, ajuta prin mentinerea conversiei de triptofan, care la randul sau este transformata in serotonina.

6. Spanac

Spanacul contine mai mult acid folic decat toate celelalte legume cu frunze verzi, iar personale depresive sunt adesea deficiente de acest nutrient. Acidul folic creste si nivelul de dopamina si serotonina din creier. Spanacul este bogat in magneziu si imbunatateste eficiente anti-depresivelor.

7. Somonul

Somonul contine acizi grasi omega3, care inmoaie membranele celulare si ajuta serotonina sa ajunga la creier. Daca luati antidepresive, va reduce efectele secundare si va creste eficienta acestora.

Totusi, asigurati-va ca veti consuma intotdeauna somon organic de crescatorie, iar un peste intreg contine 1 gram de omega 3.

8. Ceai verde

Ceaiul verde a fost folosit in tratamentul depresiei de milenii. Contine polifenoli care stimuleaza alimentarea creierului cu dopamina si mareste sensibilitatea la insulina, ceea ce asigura o aprovizionare constanta cu glucoza – care serveste drept combustibil pentru creier.

Studiile au aratat ca, cu cat consumati mai mult ceai verde, cu atat mai mari sunt beneficiile. Prin urmare, beti mai mult si va veti simti mai putin deprimati.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos